Sevgililer Günü Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket pastacı kreması
- 2 paket kremşanti
- Damla çikolata
- Sürpriz yumurta
- Top çikolata
- Ceviz
- 3 adet muz
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
- 3 yemek kaşığı ya da 25 gram lik paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Sevgililer Günü Pastası Tanımı Yapılışı
- 2 paket kremşantiyi 1. 5 su bardağı soğuk süt ile çırpalım ve dolaba kaldıralım.
- Yumurta ve şekerleri çırpalım.
- Süt, yağ, kakaoyu ekleyelim ve çırpalım.
- Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpalım.
- Katı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine yayalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
- Bu sırada 2 su bardağı süt ile pastacı kreması harcını karıştıralım ve ocakta katılaşana kadar pişirelim.
- Katılaşınca 50 gram margarin atalım içine ve eriyince ocaktan alıp mixer ya da blender ile pürüzsüzleştirelim.
- Fırından çıkan kekimizden iki adet kalp keselim ve kalan kısımlarını rondoda çekelim.
- Keklerimizi tabana alıp evvel alt katını süt ile kaşık yardımıyla ıslatalım.
- Ortaya evvel pastacı kreması üzerine kirik ceviz kesimleri damla çikolata ve son olarak muz dilimleri ekleyelim. Şayet kremanız fazla ise tekrar muzların üzerine yayabilirsiniz.
- İkinci katı da ıslatıp üstüne ekleyelim. Kremşantiyi etrafına ve üzerine sürelim. Rondodan geçirdiğimiz kekleri etrafına ve üzerine serpiştirelim. Süsleme gereçlerimizle gönlümüzce süsleyebiliriz.
- Tavsiye: 1. Farklı meyveler kullanabilirsiniz. Bilhassa kırmızı meyveler ve beyaz çikolata daha çok yakışacaktır.
- 2. Pastacı kremanızı meskende yapabilirsiniz. 3. Kalırsa kremşanti ve kek kırıntılarını biribirine karıştırıp biraz muz parçacığı ve ceviz kesimleri, damla çikolata ile streçleyip buzluğa atabilirsiniz. Böylelikle kalan materyallerinizi de değerlendirebilirsiniz.