bilgisayarci
FD Üye
Sevgililer Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( boza kıvamında olucak)
- Kırmızı besin boyası (istediğiniz rengi elde edene kadar boyası denetimli bir biçimde )
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı maskarpone peyniri
- 1 adet muz
- 7-8 adet çilek
Sevgililer Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremasını hazırlıyoruz bunun için krem şanti ve sütü karıştırma kabına alıp mikser ile yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz ve labne maskarpone peyniri ve şekerini ekleyip tekrar karıştırıyoruz ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Ayrı yerde krep hamuru hazırlıyoruz ve içine besin boyasını ekleyip incecik krepler pişiriyoruz.
- Daha sonra kelepçeli kek kalıbına evvel tabanına bir krep serip yarısı dışarda yarısı içerde kalmak üzere yan yana diziyoruz (büzerek pile biçimi veriyoruz)
- Kreplerin her katına bir krema ve üzerine doğranmış meyveleri ekliyoruz birebir biçimde krepler bitene kadar devam ediyoruz ve en üstüne bir şey sürmeden yanlardan sarkan krepleri sırayla pileler yaparak üst üste diziyoruz ve dilediğiniz üzere süsleyip servis etmeden evvel 1 gece buzdolabına kaldırıyoruz. Afiyet olsun.