
Yasaklardan armağan alma fırsatı bulamadıysanız, o vakit yapın! Sevginizi belirli etmenin en tesirli yolu emek değil midir esasen? Haydi aşıklar mutfağa...
1. Kalp Pavlova
Materyaller
4 adet yumurta beyazı
1 çimdik tuz
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı sirke
1 paket krem şanti
Süt
Yumurta beyazlarına tuzu ekleyip mikser yardımı ile köpürtün. Köpüren yumurtalara az az şekeri ekleyin. Her şeker eklediğimizde 10-15 saniye kadar çırpın. Şeker eriyip parlak ve sıkı bir hal alana kadar yani kar üzere olana kadar çırpma işlemine devam edin. Nişasta ve sirkeyi ekleyip karışımı söndürmeden mikserle yavaşça 1-2 sefer karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı alın. Kaşık yardımı ile kalın bir kalp formu verin. Karışımın ortasını hafifçe çukur ve kenarlarını da kaşık yardımı ile etek üzere şekillendirin. Fırını fansız 150 dereceye ısıtın. Pavlova'yı fırına atmadan çabucak önce ısıyı 120 dereceye düşürün. İlk 60 dakika sonrası fırını 100 dereceye düşürün ve 30 dakika daha pişirin. 90 dakikanın akabinde fırını kapatın ve kapağını hafifçe açık bırakarak fırının içinde 1 saat bekletin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında da 1 saat bekletin. Krema ve pudra şekerini mikser ile köpürtün ve pavlova'nın çukur kısmını doldurun. Çilek ve öteki meyvelerle süsleyin.
2. Reçelli Linzer Kurabiye
Materyaller
3 adet yumurta sarısı
200 gr tereyağı
3 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı vanilya aroması
- Çilek, böğürtlen ya da kayısı reçeli
Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarılarını büsbütün karışıncaya kadar yüksek zamanda çırpın. Vanilya aroması ve unu ek ederek evvel düşük periyotta sonra da yüksek zamanda büsbütün karışıncaya kadar çırpın. Yavaşça toparlanınca kurabiye hamurunuz hazır demektir. Hamuru 2 kesime bölün. Streçleyip 1 saat kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra unladığınız merdane yardımıyla açın ve kalp biçimi çıkacak halde ister elle ister kalıplarla kesin. Dikkatli bir biçimde tekrar yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aktarın. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın. Deliksiz olanların üzerine delikli modülleri koyun, üzerlerine biraz pudra şekeri serpin. İçlerine istediğiniz reçelden dökün ve servis yapın.
3. Red Velvet Cup
Gereçler
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 çay kaşığı tuz
2/3 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı kırmızı renk besin boyası
1/2 su bardağı ayran
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 çay kaşığı sirke
225 gr krem peynir, oda sıcaklığında
3 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
3,5 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya
Cupcakeler için; fırını evvelden 175 dereceye ısıtın. dikdörtgen bir borcamı yağlayın. Un, kakao ve tuzu karıştırın. Mutfak robotunda sıvı yağı ve şekeri güzelce homojen olana kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Mikser düşük hızdayken vanilyayı, akabinde da yavaşça besin boyasını ekleyin. Unlu karışıma ayranı iki seferde ekleyin, harmanlanana kadar karıştırın. Kabartma tozunu küçük bir kaseye alıp üzerine sirkeyi dökün. Mikser çalışırken evvelki karışıma ekleyip 10 saniye daha karıştırın. Karışımı 12 cupcake kalıbına paylaştırın. Fırına verip 20-25 dakika pişirin. Krem peynirli kreması için; Krem peynir ve tereyağını uygunca karışana kadar mikserle yahut mutfak robotunda çırpın. Mikser düşük hızdayken yavaşça pudra şekerini ilave edin ve pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Vanilyayı ek edip karıştırın. Kavanozlara doldurmak için; Katları oluşturmak için cupcake'leri yatay olarak kesin. Katların ne kalınlıkta olmasını istediğinize bağlı olarak her cupcake'ten 2-3 kat kesin. Katları oluşturmak için cupcake'leri yatay olarak kesin. Katların ne kalınlıkta olmasını istediğinize bağlı olarak her cupcake'ten 2-3 kat kesin. Cupcake katlarından birini kavanozun tabanına yerleştirin. Üzerine krem peynirli kremadan bir kat sıkın. Kavanozun ağzına gelene kadar tıpkı süreci tekrar edin.
4. Red Velvet Kalp Pasta
Gereçler
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
ve 1 çay kaşığı kırmızı besin boyası
4 poşet krem şanti
3 su bardağı soğuk süt
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın, Toz şekeri yumurtanın sarısıyla krema haline gelene kadar güzelce çırpın, ılık suyu ek edip çırpmaya devam edin, unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin, şekerli vanilyayı ve kırmızı besin boyasını ek edip uygunca çırpın. Başka bir kapta yumurtanın akını kar beyazı olana kadar çırpın ve kek hamuruna ek edip tahta bir kaşıkla yahut spatula ile karıştırın. Kırmızı kek harcını 26 cm çapında yuvarlak yağlanmış yahut yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına boşaltın üzerini spatula ile düzeltin kek kalıbını bir kaç kere yavaşça tezgaha vurun ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın bu ortada kremasını yapmaya geçebilirsiniz. Kreması için 3 su bardağı sütü 4 poşet krem şanti ile çırpın, buzdolabında 15 ila 20 dakika ortası dinlenmeye bırakın. Kekiniz için kalp halinde bir kağıt kesin. Kalp formunda kestiğiniz kağıdı kırmızı kekinizin üstüne koyun ve keskin bir bıçakla kağıdın hizasında kalp formunda kesin fazla kek modüllerini alın daha sonra üzerini kaplamak için kullanılacak. Kalp formunda kestiğiniz keki yandan 3 eşit modüle dikkatlice kesin pastanın üst kısmını düz bir tabağa alın üzerine krem şantiyi sürün, ikinci katınada tıpkı halde krem şantinin üzerine kapatıp bir daha krem şanti sürün ve tabanı üste gelecek halde pastayı kapatıp kalan krem şantiyi her tarafına yeterlice sürüp düz bir biçim verin. Kalan kek kesimlerini robottan çekin avucunuzla pastanın her tarafına kaplayın, buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis yapın.
5. Çilekli Krep Pasta
Gereçler
2,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 paket hazır vanilyalı puding
3.5 su bardağı soğuk süt
- Çilek
Krep için materyalleri bir kapta düzgünce karıştırın. Krep tavasında ince krepler pişirin. Bir tencerede hazır pudingi süt ile birlikte daima karıştırarak pişirin. Pudingi kreplerin ortasına sürün üzerini çileklerle süsleyin.
6. Kalp Milföy Pasta
Gereçler
10 adet milföy
3 yemek kaşığı pudra şekeri
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
Çilek
Kare milföylerinizi pudra şekeriyle biraz açın ve kalp halinde kesin. Açtığınız hamurları tepsiye yağlı kağıt üstüne yerleştirin. Üzerlerine kabarmaması için çatal yada kürdan yardımıyla delikler açın. Üzerine tekrar bir yağlı kağıt daha koyup 180 derece fırına verin. Hamurlar kızardıktan sonra (10-15 dk) fırından çıkarıp istediğiniz boyutta kesin. Kremayı hazırladıktan sonra ortalarına krema ekleyeceğiz. Başka bir kapta süt, şeker, un, yumurta ve mısır nişastasını karıştırarak pişirin son olarak ocaktan almadan tereyağını ek edip kıvamını yakaladıktan sonra soğumaya bırakın. Önceden kestiğiniz milföylerin içine çokça kremadan sürüp içine çilekleri ekleyin. İsteğe nazaran iki yada üç katlı yapabilirsiniz. Son olarak servisten evvel üstünü pudra şekeri ve çilekle süsleyin.
7. Kurabiye Sepeti
Gereçler
1 adet yumurta
130 gr tereyağı
2–2,5 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
15–20 adet tahta çubuk
Şeker hamuru
Besin boyası
Tereyağını oda sıcaklığına getirin ve küp küp bölün. 1 bardak un, 1 bardak pudra şekeri, kabartma tozu ve nişasta birlikte kurabiye hamurunu yoğuracağınız kaba eleyin. Ortasını havuz üzere açın, yumurtayı kırın ve tereyağı ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unun kalanını yoğurma süreci yapılırken yavaş yavaş eleyin. Hamur kulak göğsü kıvamı alınca, ikiye bölün, tezgaha un serpilerek merdane yardımı ile 1,5–2 cm kalınlığında açılır. Açtığınız hamuru kullanmak istediğiniz kurabiye kalıpları ile kesilir. Fırın 180 dereceye ısıtılır, kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye koyun ve çubukları takın. Kurabiyelerin rengi değişene kadar neredeyse 15–20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra şeker hamuru ile dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
8. Cupcake
Materyaller
Kek için;
2 yumurta
4 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
6 kahve fincanı un
Damak zevkine nazaran ceviz, fındık yahut badem
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
350 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı süt
Vanilya özü
İsteğe nazaran besin boyası
Yumurta ve şekeri yüksek dönemde krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yoğurt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpmaya devam edin. Homojen bir karışım elde ettiğinizden emin olduğunuzda unu eleyerek ekleyin ve en düşük evrede karıştırın. Unu ekledikten sonra fazla karıştırmamak gerekiyor. Aksi takdirde kekiniz fazla kabarmayabilir. En son kuruyemiş ve kuru meyveleri ekleyerek bir spatula yardımı ile karıştırın. 175 derecede 20-25 dakika pişirin. Kekiniz pişerken kremayı hazırlayabilirsiniz. Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük kesimlere bölün ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra şekeri ekleyip tekrar çırpın, çırpma sürecine rengi değişene kadar devam edin. Bu sürecin akabinde sütü ekleyin ve en son vanilyayı ekleyip karıştırın. Besin boyasını ekleyecekseniz şekere karıştırıp ekleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta besin boyasını çok az kullanmak.
9. Kakaolu Küçük Kalp Pastacıklar
Materyaller
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
40 gr kakao
1 tutam tuz
3 yumurta beyazı
1 su bardağı şeker
6-7 yemek kaşığı vişne reçeli
- 10-15 adet ahududu
Yumurta ve şekeri rengi yeterlice açılana kadar çırpın akabinde sıvı yağ ekleyin ve çırpmaya devam edin son olarak sütü ekleyin ve yeterlice karışana kadar çırpın. Başka bir kapta tüm kuru gereçleri eleyin ve yumurtalı karışıma ekledikten sonra spatula yardımı ile içten dışa gerçek karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Hamuru kalıba dökün ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. İç kreması için; yumurta akları ve şekeri benmari yöntemi daima çırparak ısıtın, şeker eriyince benmariden alın ve 7-8 dakika yavaştan başlayarak yüksek zamanda daima çırparak kabarmasını sağlayın. Akabinde vişne reçelini ek edin ve renk alana kadar çırpın. Birleştirmek için; hazırladığınız keki kalp kalıplarla kesin. Kalpleri enlemesine ortadan ikiye kesin ve tabanına sıkma torbasıyla ince uç yardımı ile vişne reçelli kremadan sıkın. Üzerini öbür dilim ile kapatın etrafına vişneli krema sıkıp ortasını da ahududularla süsleyip servis edin.
10. Pamuk Şekeri Kurabiye
Materyaller
1/2 kg un
1/2 su bardağından bir parmak fazla toz şeker
18 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1.5 su bardağı toz badem
1/4 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Glazür materyali için:
4 adet yumurtanın akı
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
1/2 limonun suyu
Pembe pamuk şeker
Hazırlanışı
Unu, bir kaba eleyin. Şekeri, margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Materyaller özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir tabanda 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalp halindeki bir kalıpla kesin. Yavaşça yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında 35 dakika pişirin. Bu ortada pembe ve beyaz glazür hazırlayın. Yumurta aklarını kar üzere olana dek uygunca çırpın. Pudra şekerini daima çırparken, ekleyin. Limon suyunu ek edin. Karışımın yarısına dilediğiniz ölçüde pembe şeker boyası ekleyin ve düzgünce karıştırın. Bisküviler soğuduktan sonra üzerine pembe glazürü sürün. Beyaz glazür ise bir krema torbasına doldurun. Glazür kurumadan kurabiyelerin üzerine sürüp pamuk şekeri üzerine yapıştırın. Kuruduktan sonra servise hazırdır.