Sevgililer Gününe Özel Kalpli Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yumuşamış margarin
- 1 su bardağı nişasta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket damla sakızlı vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao (Hamurun yarısı için)
- Aldığı kadar un
- Ortası için fındık(her kurabiye için 2 adet)
- Pudra şekeri
- Tarçın
Sevgililer Gününe Özel Kalpli Fındıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Fındık ve kakao hariç bütün gereçlerle hamur yoğurulur.
- Hamurun yarısı ayırılır ve içine kakao katılır(ben yarısından fazla ayırdım öteki haller verdim)
- Sade hamur 2-3 mm kalınlığında açılır.
- Kalp biçimindeki kalıpla form verilir.
- Birebir süreç kakaolu hamura da uygulanır.
- Sade hamurun ortasına 2 adet fındık konur ve kakaolu hamur üzerine kapatılır.
- Kenarına hafif bastırılarak yapıştırılır.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişirilir(fırına nazaran değişir)
- Fırından çıkınca sıcak sıcak pudra şekeri ve tarçın karışımına batırılır. Servise hazır. Afiyet olsun.