Şevketi Bostan Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg şevketi bostan
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 1 büyük soğan
- 1 dolu çorba kaşığı un
- 2 limon
- Tuz
- Göz kararı su
Şevketi Bostan Tanımı Yapılışı
- Şevket’i bostanlar dikenlerinden sıyrılır, koyu kahve rengi odunsu yerleri kazınır ve iki parmak genişliğinde doğranır. Limonlu suda bekletilir.
- Çiçekyağında soğanlar kavrulur.
- Üzerine kuşbaşı etler eklenir ve kavrulur.
- Şevket’i bostanlar da eklenip biraz daha kavrulur.
- Karışımın üzerini bir tık geçecek kadar su eklenir.
- Tuzu eklenir ve düdüklünün kapağı kapatılarak 45dk boyunca pişirilir.
- Öteki bir kapta 1 limonun suyu, dolu 1 çorba kaşığı un çırpılır ve 45 dk pişen yemeğe terbiye ek edilir.
- Biraz daha kapağı açık bir halde pişiriniz. Yemeğiniz hazır afiyetler olsun.