
Pir Mualla (Antakya Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane patlıcan
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 tane kuru soğan
- 3 tane orta uzunluk domates
- 1 tane kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kuru nane
- Pul biber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Pir Mualla (Antakya Lezzeti) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yeşil mercimeği derin bir kaba alalım üzerini geçecek kadar su ek edip yarım saat bekletelim, patlıcanları alacalı soyup küp formunda yahut kızartmalık doğrayıp derin bir kaba alalım.
- Üzerine tuz ve su doldurup acısının çıkması için yarım saat bekletelim, kuru soğan, biber ve domatesi yemeklik doğrayalım ıslanan mercimeği süzgece alalım.
- Patlıcanı sudan geçirip onuda süzelim derin bir kaba mercimeği alalım, üzerine doğradığımız, biber, domates, soğan, sarımsağı ek edelim, salça, zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve baharatları ek edip güzelce karıştıralım.
- Derin bir tencereye evvel harcın 3/1 ini alıp yayalım üzerine bir sıra patlıcan dizelim tekrar mercimekli harçtan yayalım tekrar patlıcan dizelim.
- En üste kalan harcı yayıp düzeltelim tencerenin kenarından suyunu yavaşça ek edelim ocağa alalım kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte mercimek ve patlıcan pişene kadar pişirelim (Dilerseniz tam suyunu çektirip soğuk servis edebilirsiniz, damak zevkine nazaran hafif suluda bırakabilirsiniz ) afiyet olsun.