Şeyhmilmuşi Resimli Şeyhmilmuşi Tarifi Şeyhmilmuşi Nasıl Yapılır Şeyhmilmuşinin yapılışı resimli Tarifi
ŞEYHMİLMUŞİ OSMANLI YEMEKLERİ
imagesseyhmilmusitarifiresimli5ad43697258ba
Malzemeler
2 su bardağı et suyu
Maydanoz sapları
1 bağ nane
1 demet maydanoz
2 cay kaşığı karabiber
Tuz
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
10 corba kaşığı tereyağ
1 kg kemer patlıcanı
250 gr yoğurt
10 diş sarımsak dovulmuş
1 orta boy domates
1 corba kaşığı domates salcası
Hazırlanma Şekli
Kemer patlıcanların sapları kalacak şekilde fazlalıkları keserek temizleyin Sap yerinden koparmadan uzunlamasına dorde bolun Cekirdek yataklarını temizleyin Tuzlu suda 30 dakika bekletin
Tavada tereyağ eritin Yağ kızınca ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun Kıymayı katın Kıyma suyunu cekene kadar kavurun Kup kup doğranmış domates, biber salcası, tuz, biber, nane, ve maydanozu katın 34 dakika kavurun Ocaktan indirin
Pişireceğiniz tencerenin dibine maydanoz saplarını doşeyin Patlıcanların birer birer onumuze alıp dorde ayrılmış kolların arasına hazırladığınız harctan koyun Maydanoz sapları ile bir sap bir de dip bolumunden bağlayıp tencereye yerleştirin Uzerine cıkacak kadar et suyu koyun Tencereyi bir iki taşım kaynatıktan sonra kısık ateşe alın 2530 dakika pişirin Sahana alın Uzerine dovulmuş sarımsaklı yoğurdu dokun
ŞEYHMİLMUŞİ OSMANLI YEMEKLERİ
imagesseyhmilmusitarifiresimli5ad43697258ba
Malzemeler
2 su bardağı et suyu
Maydanoz sapları
1 bağ nane
1 demet maydanoz
2 cay kaşığı karabiber
Tuz
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
10 corba kaşığı tereyağ
1 kg kemer patlıcanı
250 gr yoğurt
10 diş sarımsak dovulmuş
1 orta boy domates
1 corba kaşığı domates salcası
Hazırlanma Şekli
Kemer patlıcanların sapları kalacak şekilde fazlalıkları keserek temizleyin Sap yerinden koparmadan uzunlamasına dorde bolun Cekirdek yataklarını temizleyin Tuzlu suda 30 dakika bekletin
Tavada tereyağ eritin Yağ kızınca ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun Kıymayı katın Kıyma suyunu cekene kadar kavurun Kup kup doğranmış domates, biber salcası, tuz, biber, nane, ve maydanozu katın 34 dakika kavurun Ocaktan indirin
Pişireceğiniz tencerenin dibine maydanoz saplarını doşeyin Patlıcanların birer birer onumuze alıp dorde ayrılmış kolların arasına hazırladığınız harctan koyun Maydanoz sapları ile bir sap bir de dip bolumunden bağlayıp tencereye yerleştirin Uzerine cıkacak kadar et suyu koyun Tencereyi bir iki taşım kaynatıktan sonra kısık ateşe alın 2530 dakika pişirin Sahana alın Uzerine dovulmuş sarımsaklı yoğurdu dokun