bilgisayarci
FD Üye
Sezar Salata (Sardalyasız Ve Çiğ Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
Sos için:
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 tatlı kaşığı hardal
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber
- 1-2 yemek kaşığı parmesan peyniri (Rendesi veya küçük parçalar halinde )
- 1 tatlı kaşığı bal veya şeker ( Opsiyonel, bana ekşi geldi denge sağlamış oldu )
- Yaklaşık 15 yaprak eisberg marul
- 3-4 dilim bayat tost ekmeği ( benim ekmeğim bayat değildi biraz ekmek kızartma makinesinde kızarttım )
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 iri diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı parmesan rendesi ( opsyonel )
Sezar Salata (Sardalyasız Ve Çiğ Yumurtasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sos ile başlayalım. Bunun için mayonezi, hardalı, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edip bir güzel çırpalım.
- Eğer parmesan peyniriniz rendelenmiş ise onu da ilave edip çırpabilirsiniz. Benim peynirim parçacıklıydı sonradan dahil ettim sosa. Tadına bakın eğer çok eksi gelirse bal veya şeker ile dengeleyebilirsiniz.
- Sosu bir kaba veya salata kaşesinde bekletip dolaba kaldırabilirsiniz. Hemen tüketmenize gerek yok.
- Kruton için bayat ekmeğimizi küçük küp halinde keselim ve o arada tavamızı ısıtmaya başlayalım.
- Tavaya zeytinyağını ve ezilmiş olan sarımsağı ilave edelim ve kestiğimiz ekmek küplerini bir güzel tavada kavuralım. Heryerine yağ gelmesine dikkat edelim.
- Opsyonel olarak ekmek krutonlarınıza da parmesan rendesi ekleyebilirsiniz inanılmaz bir lezzet katıyor. En az 10-15 dakika orta ateşte kavuralım ( ekmekler kıtır olana kadar )
- Marul yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra ( ben sirkeli suda biraz beklettim ve tekrar duruladım ) güzelce kurutalım ve direkt salata kasemizde hazır olan sosumuzun üzerine elimizde yaprakları kopartıp ekleyelim ( kesmeyi tavsiye etmiyorum )
- Son olarak kıtır kıtır krutonları da dahil edelim ve afiyetle yiyelim. Afiyet şeker olsun mutlaka deneyin.