Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

sıcak carpması belirtileri

sıcak carpması belirtileri
0
80

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
sıcak carpması nedir sıcak carpması tedavisi sıcak carpmasının belirtileri sıcak carması ilkyardım Sıcak carmasına ne iyi gelir sıcak carpması nedir belirtileri ozellikleri

Yaz aylarında daha cok yaşlı kimselerde ve guneş altında cok uzun sure oynayan cocuklarda gorulen sıcak carpması tehlikeli olabilmektedir

Sıcak carpması belirtileri nelerdir

Sıcak ve kuru cilt
Baş donmesi
Baş ağrısı
Yuksek ateş
Bulantı
Ağır durumlarda bayılma

Sıcak carpması ilk yardım nasıl yapılır

Elbiselerini cıkarınız Serin bir yere yatırınız
Vucudunu ılık bir bezle siliniz ve serinlemesini sağlayınız
Kaybettiği tuzu ve suyu tekrar kazanmasını sağlayınız Tuzlu su icirilebilir
Kesinlikle soğuk su vermeyiniz
İleri derecede bir vaka olmuşsa derhal doktora goturunuz

Similar threads

Sıcak Bitkinliği İcin Yapılması Gerekenler Sıcak Carpması İlk Yardım Sıcak Krampları İcin Ne Yapılabilir Hayat ve enerji kaynağı olan Guneş, bazı durumlarda hayatımızı tehdit edebilir İnsan vucudunun yaşam formulu olarak da bilinen metabolizma dongusunun sağlıklı olarak işleyebileceği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
guneş carpmasında ilk yardım,Guneş Carpması nedir,Guneş carpmasında ne yapılır, guneş carpması belirtileri guneş carpması tedavisi Guneş Carpması Guneş carpması ozellikle yazın cocuklarda gorulen bir hastalıktır Her ne kadar cocuklarda gorulme sıklığı fazla olsa da buyuklerde de gorulen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Klima Carpması Belirtileri, devamlı klimalı ortamlarda calışanların bir anda sıcak havaya cıkmasıyla oluşan ağrılar olduğu gibi onemli hastalıklara da neden olabilmektedir Klima carpması tedavisi nasıl olur? Klima carpması durumu, devamlı klimalı alanlarda calışan kişilerde bir anda sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
sıcak çarpması nedir sıcak çarpması tedavisi sıcak çarpmasının belirtileri sıcak çarması ilkyardım Sıcak çarmasına ne iyi kazanç sıcak çarpması nedir belirtileri özellikleri Yaz aylarında daha fazla ihtiyar kimselerde ve güneş aşağıda fazla uzun vakit oynayan çocuklarda görülen sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Sıvı almak icin susamayı beklemeyin Susamayı beklemeyin imagessivialmakicinsusamayibeklemeyin5afeeeadb7d2f Akdeniz Universitesi (AU) Tıp Fakultesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doc Dr Cem Oktay, aşırı sıcakların yaşandığı şu gunlerde sıvı alımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt