Sıcak Çikolata Tozlu Ve Vişne Aromalı Islak Kek( Çok Pratik ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 su bardağı dolusu toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dolusu vişne suyu ( yoksa yerine portakal suyu ekleyebilirsiniz)
- 1 kase dondurulmuş ve çözülmüş( yoksa eklemeyebilirsiniz)
- 2 su bardağı kadar un
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 paket sıcak çikolata tozu
- 1 su bardağı + yarım su bardağından iki parmak fazla kaynar sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- Antep fıstığı, ceviz, fındık yada hindistan cevizi
Sıcak Çikolata Tozlu Ve Vişne Aromalı Islak Kek( Çok Pratik ve Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri tel çırpıcıyla karıştıralım. Sonra sıvı yağını ve vişne suyunu ekleyip bi güzel karıştıralım. Ardından elenmiş unu, kakaoyu, kabartma tozunu koyup bir güzel çırpalım. Hafif yağlanmış borcam tepsisine döküp bi kaşık yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakikada pişirelim. Fırından fırına pişme süresi değişebilir bu yüzden kendi fırınınızda kürdan testiyle kontrollü bi şekilde pişirelim.
- Kek pişerken bir yandan bir kaba sıcak çikolata tozunu koyup üzerine kaynamış sıcak suyu ve toz şekeri ekleyip bir güzel iyicene karıştıralım.
- Pişen keki fırından çıkarıp sadece 5 dakika sıcaklığı geçtikten sonra güzelce dikkatli dilimleyip üzerine sıcak çikolata sosunu kaşıkla yada bardakla azar azar her tarafı kuru yer kalmayacak şekilde yavaş dökelim.
- Yarım saat beklettikten sonra dolaba kaldırıp 1 yada 2 saat dinlendirip afiyetle tüketebilirsiniz.Simdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.
İşte bu kadar şimdiden deneyeceklere kolay gelsin.
Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Sıcak Çikolata Tozlu Ve Vişne Aromalı Islak Kek( Çok Pratik ve Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı