Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sıcak Soslu Islak Kek

Hoş geldin! cakabo tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Sıcak Soslu Islak Kek
0
28

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
sicak-soslu-islak-kek-14.jpg

Sıcak Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

• 4 tane yumurta yumurtalar büyükse 3 tane kâfi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram kakao 3 yemek kaşığı kadar
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
Sosu İçin
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram kakao üç yemek kaşığı kadar
  • Bitter tadı sevmeyenler kakao ölçüsünü azaltabilirler
Not: Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml

Sıcak Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı

1. Yumurta ve şekeri uygun bir kabının içerisinde mikser yardımıyla şekerler eriyene kadar beyazlaşıp köpürene kadar düzgünce çırpalım.
  2. Daha sonra mikseri bırakarak sıvı yağ süt ek edelim tel çırpıcı yardımıyla çırpalım mikser kullanmayalım.
  3. Daha sonra kuru materyalleri ek edelim un ve kabartma tozunu kakaoyu ek edip çırpalım.
  4. Akışkan bir hamur elde edelim kek hamurumuz muhakkak koyu olmamalı ıslak kekimizin özelliği budur.
  5. Daha yumuşak kıvamlı olması için içine hoş çekebilmesi için yalanmış fırın tepsimize dikdörtgen borcam kullandım ben.
  6. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 20 25 dakika kadar pişirelim kapağı kapalı bir formda.
  7. Sos gereci için verilen bütün gereçler uygun bir kabının içerisinde ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  8. Kaynadıktan sonra fazla kaynatmayalım çabucak altını kapatalım kekimiz fırından çıktıktan sonra sıcak bir halde dilimleyelim.
  9. Kek sıcak sosumuz sıcak olacak halde dilimlediğimiz kekin üzerine kaynar bir formda sosumuzu dökelim.
  10. Kürdan yardımıyla dilimledikten sonra delikler açarsanız içine daha hoş emecektir ben unutmuşum kekimizi dinlendirdikten sonra üzerine istediğiniz süslemelerden kullanabilirsiniz afiyet olsun ????.

858,505Konular
982,617Mesajlar
33,037Kullanıcılar
link67Son üye
Üst Alt