Sıcak Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane yumurta yumurtalar büyükse 3 tane kâfi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 50 gram kakao 3 yemek kaşığı kadar
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 50 gram kakao üç yemek kaşığı kadar
- Bitter tadı sevmeyenler kakao ölçüsünü azaltabilirler
Sıcak Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri uygun bir kabının içerisinde mikser yardımıyla şekerler eriyene kadar beyazlaşıp köpürene kadar düzgünce çırpalım.
- Daha sonra mikseri bırakarak sıvı yağ süt ek edelim tel çırpıcı yardımıyla çırpalım mikser kullanmayalım.
- Daha sonra kuru materyalleri ek edelim un ve kabartma tozunu kakaoyu ek edip çırpalım.
- Akışkan bir hamur elde edelim kek hamurumuz muhakkak koyu olmamalı ıslak kekimizin özelliği budur.
- Daha yumuşak kıvamlı olması için içine hoş çekebilmesi için yalanmış fırın tepsimize dikdörtgen borcam kullandım ben.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 20 25 dakika kadar pişirelim kapağı kapalı bir formda.
- Sos gereci için verilen bütün gereçler uygun bir kabının içerisinde ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra fazla kaynatmayalım çabucak altını kapatalım kekimiz fırından çıktıktan sonra sıcak bir halde dilimleyelim.
- Kek sıcak sosumuz sıcak olacak halde dilimlediğimiz kekin üzerine kaynar bir formda sosumuzu dökelim.
- Kürdan yardımıyla dilimledikten sonra delikler açarsanız içine daha hoş emecektir ben unutmuşum kekimizi dinlendirdikten sonra üzerine istediğiniz süslemelerden kullanabilirsiniz afiyet olsun ????.