iltasyazilim
FD Üye
Sıcak günlerde evde, meslek yerinde tariflere bakıp kolayca yapabileceğiniz 7 doğal içecek Bu sıcaklarda serinlemenin yollarından biri birşeyler içmek İşte serinleten içecekler ve tarifleri:
1 Osmanlı Reyhan Şerbeti
Şu yaz aylarında internetten zahmetsizce tarifini bulabileceğiniz reyhan şerbeti osmanlı içecek kültüründen günümüze kadar gelmektedir Tamamen doğal olan meşrubat sizi bu sıcak yaz günlerinde serinletecektir
İşte tarifi
Malzemeler
1 demet reyhan
56 adet limon tuzu
6 su bardağı sıcak su
6 yemek yemek kaşığı toz şeker
Reyhan Şerbeti Tarifimiz
1Reyhanları temizleyip yıkadıktan**sonradan**üstüne kaynamış sıcak su, şeker*ve limon tuzu*ekleyin
2Karıştırıp ağzını kapatın
3Kaynatma işlemini uygulamıyoruz
4Haşlama yöntemi ile*sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet tarzıdır
2 Konut Yapımı Naneli Limonata
Sıcak yaz günlerinde damağınızda yer edinmiş limonata tadının öbür bir hali bilhassa doğallığından nedeniyle evde kolayca hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Naneli Limonata gözde içeceklerinizden biri olmaya aday
Ev Yapımı Naneli Limonata Tarifi İçin Malzemeler
5 adet limon
2 su bardağı şeker (Şekerli seven 2, 5 bardak koysun)
1 su bardağı sıcak su
67 su bardağı su
Yarım demet taze nane
Konut Yapımı Naneli Limonata Tarifimiz
Limon ve naneyi doğrayıcıda*karıştırıp*püre yapıyoruzSonra kaseye alıp şekerini ekliyoruz Sıcak su*ekledikten daha sonra *şekeri karıştırıp*eritiyoruz Bu şekilde 60 dakika bekliyoruz Vakit sonunda kevgir yardımıyla*süzüyoruz Ayrıntılarıyla sıkarak yoğun rengin çıkmasını sağlıyoruz daha sonra kalan suyunu ekleyip karıştırıyoruz Sürahi veya**şişeye doldurup*derindondurucuya koyup 2*saat dinlendirip soğutuyoruz Limonatanız hazırlanmış sağlık durumu olsun
3 Erik Kompostosu
Düşünsenize ayrıca ekşi keza tatlı bu ikisinin bir aradaki harikulade uyumunu size sunuyoruz içenler arasında tam not alan erik kompostosu içenleri yeniden içmeye teşvik ediyor
Kırmızı Erik Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kırmızı erik
Yaklaşık 67 yemek yemek kaşığı şeker
1,5 litre su
Karanfil
1 adet çubuk tarçın
Kırmızı Erik Kompostosu Tarifi Yapılışı
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra doğrayıp tencereye koyalım
Üstüne suyunu da ilave ettikten sonra kaynatalım
Erikler yumuşamaya başlayınca şekerini ilave edelim
daha sonra saklayacağınız barbar koyarken içine karanfil ve tarçın ilave edelim*
ve Erik Kompostonuz Hazırlanmış
4 Koruk Şerbeti
Unutulmaya yüz tutmuş tatlarımızdan biri olan Osmanlı içecek kültüründen günümüze gelmiş bununla birlikte Anadolu tatlarımızdan biri olan Koruk Şerbeti
Malzemeler:
2 kilo koruk*
2,5 su bardağı şeker
2 litre su
Yapılışı:
1Koruk tanelerini salkımından *koparıp 45 defa en ince ayrıntısına kadar temizleyip yıkayın
2Blenderden geçirin ya da havanda dövün
3Ezilmiş korukları önce bir kevgire koyup elinizle sıkarak suyunu çıkarın
4Bu suyu sonra bir tülbentten geçirerek süzün
5Koruk suyunu bir kap içinde 12 saat bekletin
6Dinlenmiş koruk suyunu üstten bulandırmadan alarak diğer bir vahşi aktarın
7Öteki bir kapta suyu ve şekeri iyice eritin ve koruk suyu ile karıştırın
5 Ev Yapımı Vişne Suyu
Ekşinin en http:forumnicealemcomhttpfpofcometiketg%C3%BCzelgüzel içimlerinden bir misal daha Ev Yapımı Vişne Suyu yaz aylarında en fazla tercihlerden biri olmakla beraber zahmetsizce yapılabilmesinden nedeniyle bu yazımızda ona yer vermemek içten olmazdı Oldukça sağlıklı olmasından dolayıda kendini bir fazla içecek aralarında öne çıkarıyor
Evde Vişne Suyu Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo vişne
7 su bardağı su
56 yemek yemek kaşığı toz şeker
Evde Vişne Suyu Tarifi Yapılışı
1Tenceremize vişne ve suyu koyup takriben 15 dk orta ateşte kaynatıyoruz
Rengini vermiş olduğunu ve vişnelerin haşlandığını göreceksiniz bu aşamada şekerini ek edip 5 dk dek daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz
2Bir kenarda soğuttuktan daha sonra süzgeç yardımıyla sürahiye alabilir, dilerseniz de taneleriyle komposto gibi tüketebilirsiniz
6 Pekmezli İncir Şerbeti
Pekmez ile sumağın mükemmel uyumu pek keşfedilmemiş bir tat pekmez sevmeyen insanların bile içebildiği muhteşem bir içerik *anadolu kültüründen günümüze dek gelen pekmez şerbeti içenler kadar mükemmel yorumlar almaktadır
4 lt su
100 gr pekmez
500 gr incir
Pekmezli Incir Şerbeti Yapılışı
Kap yada tencereye 4 litre su koyup kaynatın 100 gr pekmezi ekledikten daha sonra*karıştırın ve kaynatın Ocaktan alıp 500 gr dilimlenmiş incir ekleyin
1 Osmanlı Reyhan Şerbeti
Şu yaz aylarında internetten zahmetsizce tarifini bulabileceğiniz reyhan şerbeti osmanlı içecek kültüründen günümüze kadar gelmektedir Tamamen doğal olan meşrubat sizi bu sıcak yaz günlerinde serinletecektir
İşte tarifi
Malzemeler
1 demet reyhan
56 adet limon tuzu
6 su bardağı sıcak su
6 yemek yemek kaşığı toz şeker
Reyhan Şerbeti Tarifimiz
1Reyhanları temizleyip yıkadıktan**sonradan**üstüne kaynamış sıcak su, şeker*ve limon tuzu*ekleyin
2Karıştırıp ağzını kapatın
3Kaynatma işlemini uygulamıyoruz
4Haşlama yöntemi ile*sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet tarzıdır
2 Konut Yapımı Naneli Limonata
Sıcak yaz günlerinde damağınızda yer edinmiş limonata tadının öbür bir hali bilhassa doğallığından nedeniyle evde kolayca hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Naneli Limonata gözde içeceklerinizden biri olmaya aday
Ev Yapımı Naneli Limonata Tarifi İçin Malzemeler
5 adet limon
2 su bardağı şeker (Şekerli seven 2, 5 bardak koysun)
1 su bardağı sıcak su
67 su bardağı su
Yarım demet taze nane
Konut Yapımı Naneli Limonata Tarifimiz
Limon ve naneyi doğrayıcıda*karıştırıp*püre yapıyoruzSonra kaseye alıp şekerini ekliyoruz Sıcak su*ekledikten daha sonra *şekeri karıştırıp*eritiyoruz Bu şekilde 60 dakika bekliyoruz Vakit sonunda kevgir yardımıyla*süzüyoruz Ayrıntılarıyla sıkarak yoğun rengin çıkmasını sağlıyoruz daha sonra kalan suyunu ekleyip karıştırıyoruz Sürahi veya**şişeye doldurup*derindondurucuya koyup 2*saat dinlendirip soğutuyoruz Limonatanız hazırlanmış sağlık durumu olsun
3 Erik Kompostosu
Düşünsenize ayrıca ekşi keza tatlı bu ikisinin bir aradaki harikulade uyumunu size sunuyoruz içenler arasında tam not alan erik kompostosu içenleri yeniden içmeye teşvik ediyor
Kırmızı Erik Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kırmızı erik
Yaklaşık 67 yemek yemek kaşığı şeker
1,5 litre su
Karanfil
1 adet çubuk tarçın
Kırmızı Erik Kompostosu Tarifi Yapılışı
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra doğrayıp tencereye koyalım
Üstüne suyunu da ilave ettikten sonra kaynatalım
Erikler yumuşamaya başlayınca şekerini ilave edelim
daha sonra saklayacağınız barbar koyarken içine karanfil ve tarçın ilave edelim*
ve Erik Kompostonuz Hazırlanmış
4 Koruk Şerbeti
Unutulmaya yüz tutmuş tatlarımızdan biri olan Osmanlı içecek kültüründen günümüze gelmiş bununla birlikte Anadolu tatlarımızdan biri olan Koruk Şerbeti
Malzemeler:
2 kilo koruk*
2,5 su bardağı şeker
2 litre su
Yapılışı:
1Koruk tanelerini salkımından *koparıp 45 defa en ince ayrıntısına kadar temizleyip yıkayın
2Blenderden geçirin ya da havanda dövün
3Ezilmiş korukları önce bir kevgire koyup elinizle sıkarak suyunu çıkarın
4Bu suyu sonra bir tülbentten geçirerek süzün
5Koruk suyunu bir kap içinde 12 saat bekletin
6Dinlenmiş koruk suyunu üstten bulandırmadan alarak diğer bir vahşi aktarın
7Öteki bir kapta suyu ve şekeri iyice eritin ve koruk suyu ile karıştırın
5 Ev Yapımı Vişne Suyu
Ekşinin en http:forumnicealemcomhttpfpofcometiketg%C3%BCzelgüzel içimlerinden bir misal daha Ev Yapımı Vişne Suyu yaz aylarında en fazla tercihlerden biri olmakla beraber zahmetsizce yapılabilmesinden nedeniyle bu yazımızda ona yer vermemek içten olmazdı Oldukça sağlıklı olmasından dolayıda kendini bir fazla içecek aralarında öne çıkarıyor
Evde Vişne Suyu Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo vişne
7 su bardağı su
56 yemek yemek kaşığı toz şeker
Evde Vişne Suyu Tarifi Yapılışı
1Tenceremize vişne ve suyu koyup takriben 15 dk orta ateşte kaynatıyoruz
Rengini vermiş olduğunu ve vişnelerin haşlandığını göreceksiniz bu aşamada şekerini ek edip 5 dk dek daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz
2Bir kenarda soğuttuktan daha sonra süzgeç yardımıyla sürahiye alabilir, dilerseniz de taneleriyle komposto gibi tüketebilirsiniz
6 Pekmezli İncir Şerbeti
Pekmez ile sumağın mükemmel uyumu pek keşfedilmemiş bir tat pekmez sevmeyen insanların bile içebildiği muhteşem bir içerik *anadolu kültüründen günümüze dek gelen pekmez şerbeti içenler kadar mükemmel yorumlar almaktadır
4 lt su
100 gr pekmez
500 gr incir
Pekmezli Incir Şerbeti Yapılışı
Kap yada tencereye 4 litre su koyup kaynatın 100 gr pekmezi ekledikten daha sonra*karıştırın ve kaynatın Ocaktan alıp 500 gr dilimlenmiş incir ekleyin