Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şifa Deposu Tarhana Çorbası

Şifa Deposu Tarhana Çorbası
0
40

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
sifa-deposu-tarhana-corbasi.jpg

Şifa Deposu Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler

• 2 dolu yemek kaşığı tarhana
  • 6 su bardağı su (sıcak olmamalı)(et ya da tavuk suyuda kullanabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (et yada tavuk suyu kulanırsak tereyağı kâfi olacaktır sıvı yağ koymayalım)
Servis için;
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulmuş kıtır ekmek

Şifa Deposu Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yağımız ve salçamızı altı hafif ateşte olacak biçimde ocağa alalım ve güzelce kavuralım. Baharatlarımızı ekleyelim.
  2. Öteki bir yerde soğuk olan suyumuza (ben tavuk suyuyla yaptım hem tadı çok hoş oluyor hem de şifası) tarhanamızı ekleyip güzelce karıştıralım ve tenceremize ek edelim. Su sıcak olursa tarhanalar topak topak oluyor o yüzden soğuk olması kıymetli.
  3. Ocağın altını alevli hale getirelim ve kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim.
  4. Kaynadıktan sonra kesinlikle kapağını kapatın. Bir mühlet demlenmeye bırakın.
  5. Üzerine tereyağında kavurduğumuz küçük doğradığımız ekmeklerimizden ekleyerek sıcak servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun :).
Şifa Deposu Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tarhana Çorbası (Kış Aylarında Şifa Deposu) Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı su1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağıYarım yemek kaşığı salçaTavuk bulyon (İsteğe göre)Tuz Tarhanayı açmak için; 1 çay bardağı su Tarhana Çorbası (Kış Aylarında Şifa Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Şifa Deposu Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı tarhana tozu5 su bardağı tavuk suyu (Soğuk olacak)1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı sıvı yağ2 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kuru nane Şifa Deposu Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Şifa Deposu Buğdaylı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçası3 tepeleme yemek kaşığı tarhana1-2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı naneYarım su bardağı haşlanmış buğday3 su bardağı su (ilik,et veya tavuk suyu)Tuz Şifa Deposu Buğdaylı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Arabaşi Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi İçin Malzemeler Haşlanmış didilmis tavuk2 yemek kaşığı salçaPulbiber2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı un6 su bardağı sıcak su veya tavuk suyuTuz Arabaşi Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak un ve tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Miss Üzere Kokan Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller 3 yemek kaşığı tarhana (Kaç kişilik yapılacaksa+1 yemek kaşığı ekliyoruz benim ki 3 kişilik çorba 3 yemek kaşığı kattım)1 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça (Ben acı biber salçası kullandım domates salçasıda olur)1 tatlı kaşığı kuru naneSıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt