
Şifa Deposu Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 dolu yemek kaşığı tarhana
- 6 su bardağı su (sıcak olmamalı)(et ya da tavuk suyuda kullanabilirsiniz)
- Tuz, karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (et yada tavuk suyu kulanırsak tereyağı kâfi olacaktır sıvı yağ koymayalım)
- Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulmuş kıtır ekmek
Şifa Deposu Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağımız ve salçamızı altı hafif ateşte olacak biçimde ocağa alalım ve güzelce kavuralım. Baharatlarımızı ekleyelim.
- Öteki bir yerde soğuk olan suyumuza (ben tavuk suyuyla yaptım hem tadı çok hoş oluyor hem de şifası) tarhanamızı ekleyip güzelce karıştıralım ve tenceremize ek edelim. Su sıcak olursa tarhanalar topak topak oluyor o yüzden soğuk olması kıymetli.
- Ocağın altını alevli hale getirelim ve kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra kesinlikle kapağını kapatın. Bir mühlet demlenmeye bırakın.
- Üzerine tereyağında kavurduğumuz küçük doğradığımız ekmeklerimizden ekleyerek sıcak servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun
.