Pancarın yoğurtla lezzetli ahengine bayılacaksınız. Yemeklerin yanında hoş bir meze ya da tek başına tüketebileceğiniz lezzetli bir salata istiyorsanız bu tanım tam da size nazaran. O vakit çabucak tarife geçelim!
- Pancar iltihabın önlenmesinde, kanın temizlenmesinde ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde büyük rol oynayan ve daha birçok
- şeye yararı olan bir besindir, mevsiminde çokça tüketilmesi önerilir.
YOĞURTLU PANCAR SALATASI
Malzemeler;
- 4 adet pancar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Yarım limon suyu
- Tuz
Yapılışı;
- Pancarları folyo ile kaplayıp 180 derece fırında pişirin. Daha sonra kabuklarını soyup dörde bölerek 1 cm kalınlığında doğrayın.
- Soğuduktan sonra zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, kıyılmış dereotu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın. İşte bu kadar kolay ve bir o kadarda lezzetli.