bilgisayarci
FD Üye
Şifa Dolu Lezzetli Bir Çorba Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy kabak
- 1 orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı kırık erişte (arpa şehriye de olur) arpa olunca yarım su bardağı olsun
- 1 büyük kase yoğurt (yaklaşık 2,3 su bardağı kadar)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 litre sıcak su ( varsa 1-2 bardak et veya tavuk suyu)
- Nane ( ben bizim yöreden gelen dağ kekiğini kullandım)
- 2 kaşık tereyağı veya sıvı yağ ( ben sıvı yağ tercih ettim çünkü sebzeleri yağda kavurmam gerekiyordu yoksa çorbaya rengini verirdi)
- Tuz
Şifa Dolu Lezzetli Bir Çorba Sebzeli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patates havuç ve kabakları tertemiz yıkayalım küçük küçük doğrayalım.
- Sıvı yağ da 2-3 dakika kavuralım.
- Ardından et suyu ve normal suyumuzun yarısını katalım.
- Ardından kırık eriştemizi veya şehrimizi koyalım.
- Daha sonra yoğurdumuza un ,yumurta koyup iyice çırpalım.
- Bir kepçe çorbanın suyundan alıp yoğurdumuzu ısıtalım, bunu yavaş yavaş karıştırarak çorbamıza koyalım, karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca yaklaşık 5-6 dakika kaynasın özleşsin.
- Nanemizi veya kekiğimizi de koyduktan sonra suyun kıvamına da bakalım.
- Tuzunu da koyup 5 dakikada kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
- 10-15 dakika dinlendikten sonra servis yapabiliriz afiyetle.