Şifa Hasta Çorbası (Un Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 buçuk lt su
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Biraz tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
Şifa Hasta Çorbası (Un Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynamış suyun içine et suyunu ve pirinçleri yıkayın ve bırakın 15- 20 dk kadar pişsin.
- Pirinç pişerken sıvı yağ ve tereyağını aynı tavada eritin.
- 3 kaşık unu eriyen yağın içine bırakın. Biraz rengi turunculaşıncaya kadar kavurun.
- Kavrulan una kepçe ile su alıp yavaşça aktararak karıştırın. Yağ sıçramasın diye yavaşça bırakın.
- Koyulaşacak ve muhallebi gibi olacaktır.
- 3 ile 4 kepçe suyundan bırakıp karıştırın iyice koyulaşmasın kıvamını açın.
- Daha sonra tencereye aktarın ve rondodan geçirin. Çünkü topak topak kalacaktır. Afiyet şifa olsun.