Şifa Kaynağı Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet tavuk göğüs
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet rendelenmiş havuç
- Tuz, kara biber ,pul biber
- 1 adet kuru soğan
- 5- 6 kısım ince kıyılmış maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı un
Şifa Kaynağı Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tavuğu 4 su bardağı suda hoş haşlıyoruz .
- Haşlanmış tavuğu kenara alıp didikliyoruz .
- Soğuyunca tavuğun sunu dökmüyoruz çorbada kullanıyoruz.
- Tencereye 1 yemek kaşığı kadar tereyağını koyup ,incecik doğranmış soğanı,rendelenmiş havucu hoş soteliyoruz ve tavuğun kalan suyunu döküp kaynamaya bırakıyoruz .
- Kaynayan çorbaya didilmiş tavuğu ve yıkanmış pirinçi ek ediyoruz .
- Kıvama nazaran çorbaya su ek ediyoruz başka tarafda terbiyesi için gerekli gereçleri pürüzsüz hale getirip çorbadan 2 kepçe alarak terbiyeyi ılıtıp çorbaya ek ediyoruz karıştırarak kaynamasını bekliyoruz.
- İnce kıyılmış maydanozu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz afiyet olsun ????.