Şifalı Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg bal kabağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet küçük uzunluk havuç
- 2 diş sarımsak
- Taze zencefil (2-3 diş sarımsak büyüklüğünde)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım bardak zeytinyağı
- Yarım bardak süt
- Karabiber, pul biber
- Tuz
- Su (1 lt kadar)
- Bardak ölçüsü 200 ml
Şifalı Bal Kabağı Çorbası Tanımı Yapılışı
- Kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ve tereyağı ile tencerede kavurun.
- Bal kabağını, patatesi, havucu iri iri doğrayıp ekleyin.
- Zencefili ve suyu ek edip pişirin.
- Sebzeler yumuşayınca pürüzsüz oluncaya kadar blenderden geçirin.
- Sütü, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Çorbanızı meskende hazırlayacağız kıtır emeklerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. .