Şifalı Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük kâse tavuk
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 7-8 kısım maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
Şifalı Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı eritilir içine un ve sıvı yağ katılır unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Tavuk suyu daima karıştırılarak ek edilir.
- Daima tencerenin tabanından karıştırma süreci sürdürülür. Kaynamaya başladığında didiklediğimiz tavuk etleri ek edilir. Şayet kıvamı koyu geldiyse üzerine biraz sıcak su ek edip karıştırmaya sürdürebilirsiniz şayet kıvamı yerinde ise 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
- Kapattığımız anda 7-8 kısım maydanozu ince ince kıyıp içine atıp karıştıralım ve tenceremizin kapağını kapatalım.
- Öbür tarafta tereyağını eritip baharatları ekleyelim.
- 2-3 dakika ocağın üzerinde tutalım servis ederken sosumuzu çorbamızı üzerine gezdirelim.
- Şayet tavuk suyunu hazırda yok ise 2 kalçalı but bir baş soğan 2 defne yaprağı bir tencerede 1 saat kadar haşlanır butlar içinden alınır süzgeç yardımıyla su süzülür içindeki pürüzler kalmasın diye butlar didiklenir tavuk suyunuzu tavuk çorbanın içine ek edilir.
Şifalı Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı