
Sigara Böreği Tadında Peynirli Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 3-4 damla limon suyu
- Tuz
- 1 çay bardağı su
- Aldığı kadar un (3,5 su bardağı kadar)
- 1 su bardağı kadar kaşar rendesi
- 1 su bardağı kadar beyaz peynir
- Biraz maydanoz
- Sıvı yağ
Sigara Böreği Tadında Peynirli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş kabın içine yoğurt, yumurta, su, tuz, un, kabartma tozu ve limon suyunu alıp hamuru yoğuralım.
- Peynirler ve maydanozu katıp ele yapışmayan hamur yapalım.
- Üzerine bir bez örtüp 15 dakika dinlendirelim.
- Oklava ile 1 cm kalınlıkta açıp kalem üzere keselim kızgın yağda kızartalım.