Sigara Boreği Tarifi
imagessigaraboregitarifiresimli5ad4392709707
Malzemeler:
45 tane yufka,
500 gr yağsız beyaz peynir,
yarım demet maydanoz,
1 yumurta beyazı,
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı),
kızartmak icin bol sıvı yağ,
Hazırlanışı:
1 tane yufkayı tezgaha acıp once 4 parcaya, sonra her bir parcayı 3'e kesin Bu işlemi butun yufkalara yapın(kesilmiş şekilde hazırda alabilirsiniz) yani 1 yufkadan 12 parca cıkacak beyaz peyniri rendeleyip icine ince kıyılmış maydanozu katın Daha sonra 1 yumurta beyazı katıp peyniri iyice karıştırın (peynirin icine yumurta beyazı koymamızın sebebi kızarırken peynirin akmaması ve yufkadan cıkmaması icin Ayrıca yağzız peynir kullanmakta yufkanın icinde peynirirn erimemesi icin onemli) isteğe bağlı pul biberde katıp yufkaların geniş kısmına 1'er tatlı kaşığı koyun ve once yan kısımları ice katlayın daha sonra da aşağıya kadar sıskıca rulo yapıp sarın En son ucunu suya batırıp yufkanın yapışmasını sağlayın Bu işlemi yufkanız bitene kadar devam edin ( bu olculerden cok cıkıyor Ben bir kısmını sarılmış bir şekılde dondurucuda muhafaza ediyorum ihtiyac duyduğumda hazır boreklerim oluyor) Sardığınız boreklerinizi bol sıvı yağda borekler pembeleşene kadar kızartıp kağıt havlunun uzerine cıkartın
Afiyet olsun!
imagessigaraboregitarifiresimli5ad4392709707
Malzemeler:
45 tane yufka,
500 gr yağsız beyaz peynir,
yarım demet maydanoz,
1 yumurta beyazı,
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı),
kızartmak icin bol sıvı yağ,
Hazırlanışı:
1 tane yufkayı tezgaha acıp once 4 parcaya, sonra her bir parcayı 3'e kesin Bu işlemi butun yufkalara yapın(kesilmiş şekilde hazırda alabilirsiniz) yani 1 yufkadan 12 parca cıkacak beyaz peyniri rendeleyip icine ince kıyılmış maydanozu katın Daha sonra 1 yumurta beyazı katıp peyniri iyice karıştırın (peynirin icine yumurta beyazı koymamızın sebebi kızarırken peynirin akmaması ve yufkadan cıkmaması icin Ayrıca yağzız peynir kullanmakta yufkanın icinde peynirirn erimemesi icin onemli) isteğe bağlı pul biberde katıp yufkaların geniş kısmına 1'er tatlı kaşığı koyun ve once yan kısımları ice katlayın daha sonra da aşağıya kadar sıskıca rulo yapıp sarın En son ucunu suya batırıp yufkanın yapışmasını sağlayın Bu işlemi yufkanız bitene kadar devam edin ( bu olculerden cok cıkıyor Ben bir kısmını sarılmış bir şekılde dondurucuda muhafaza ediyorum ihtiyac duyduğumda hazır boreklerim oluyor) Sardığınız boreklerinizi bol sıvı yağda borekler pembeleşene kadar kızartıp kağıt havlunun uzerine cıkartın
Afiyet olsun!