Sigara Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 1 çorba kasesi rendelenmiş az tuzlu peynir
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Sıvı yağ
Sigara Böreği Tanımı Yapılışı
- İç harcını hazırlamak için ayıklamış olduğunuz maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Peyniri rendenin iri gözünden rendeleyin, yumurta ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
- Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı çeyrek ay olacak formda 4 eşit modüle bölün.
- Sonra çeyrek ay biçimdeki yufkayı da 3 eşit modüle kesin. İki adet yufkadan toplamda 24 adet üçgen dilim yufka kesimi elde etmiş olacaksınız.
- Üçgen yufka modüllerinden bir adedini alın. Geniş kısmına yayarak bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan yerleştirin. Sağ ve sol kenarından içe yanlışsız 1-2 cm katlayın.
- Gevşek olmamasına itina göstererek yufkayı rulo halinde sarın lakin uç kısmını yavaşça açıkta bırakın.
- Yufkanın uç kısmını hafifçe suya batırıp sarın, böylelikle yufka yağda pişerken açılmayacaktır. Sarma sürecini kalan tüm yufkalar için tekrar edin.
- Sıvı yağı orta uzunlukta derin bir tava yahut kızartma tenceresinde uygunca ısıtın. Her seferde 5-6 börek olmak üzere kızartmak için yağın içerisine alın hafif sallıyarak altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- Kızaran börekleri maşayla alırken fazla yağını yavaşça süzdürün, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!.