Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması)

Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması)
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sihil-mahsi-etli-kabak-dolmasi-10.jpg

Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması) Tanımı İçin Materyaller

  • 12 adet ķüçük dolmalık kabak
  • 2 adet domates
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması) Tanımı Yapılışı

  1. Dolmalık kabakları oyup içini boşaltalım.
  2. Akabinde iç harcımızı hazırlayalım.İç harcı için.Bir tencereye 4 yemek kaşığı yağ koyalım.
  3. Soğanları küp küp doğrayalım pembeleşene kadar kızartalım.
  4. Üzerine domates doğrayıp ekleyelim.
  5. Bir süre piştikten sonra haşlanmış nohutu da ekleyip karıştırıp kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
  6. Akabinde kabaklarımızı iç harcı ile dolduralım.
  7. Akabinde doldurduğumuz kabakları kızartalım.
  8. Daha sonra fırın tepsisine dizelim.
  9. Üzerine domates dilimleyip dizelim.
  10. 1 kaşık salçayı su ile karıştıralım akabinde kabakları dizdiğimiz tepsiye dökelim.
  11. Evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirelim.Kontrollü 30 dk pişirelim ( fırından fırına değisiklik gösterebilir ).
    Afiyet olsun ????????????.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt