Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması) Tanımı İçin Materyaller
- 12 adet ķüçük dolmalık kabak
- 2 adet domates
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması) Tanımı Yapılışı
- Dolmalık kabakları oyup içini boşaltalım.
- Akabinde iç harcımızı hazırlayalım.İç harcı için.Bir tencereye 4 yemek kaşığı yağ koyalım.
- Soğanları küp küp doğrayalım pembeleşene kadar kızartalım.
- Üzerine domates doğrayıp ekleyelim.
- Bir süre piştikten sonra haşlanmış nohutu da ekleyip karıştırıp kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
- Akabinde kabaklarımızı iç harcı ile dolduralım.
- Akabinde doldurduğumuz kabakları kızartalım.
- Daha sonra fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine domates dilimleyip dizelim.
- 1 kaşık salçayı su ile karıştıralım akabinde kabakları dizdiğimiz tepsiye dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirelim.Kontrollü 30 dk pişirelim ( fırından fırına değisiklik gösterebilir ).
Afiyet olsun ????????????.