Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Siirt’in Gözdesi Perde Pilavı (Porsiyonluk)

Siirt’in Gözdesi Perde Pilavı (Porsiyonluk)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
siirtin-gozdesi-perde-pilavi-porsiyonluk.jpg

Siirt'in Gözdesi Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 65 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım yemek kaşığı sirke (hamuru daha kıtır bir hale getirir)
  • 1 yumurta
Pilavı için:
  • 150 gram pirinç
  • 200 ml tavuk suyu
  • 100 gram tavuk göğüs eti
  • 30 gram tereyağ
  • 15 badem
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • Tarçın
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Limon suyu
  • Tercih edilen ölçüde tuz

Siirt'in Gözdesi Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinç tuzlu ve bir kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletilir.
  2. Tavuk soğuk su ilavesiyle aromatiklerle haşlanır.
  3. Kuş üzümü ılık suyla ıslatılır.
  4. Fıstık tereyağda kızartılır, pirinçler ek edilip hafif canlı bir iç pilav yapılır.
  5. Piştikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenir.
  6. Ortada havalandırılarak soğutulur.
  7. Hamuru için bütün gereçleri yoğurup merdaneyle açınız.
  8. Pilav kabı güzelce tereyağlanıp bademlerle süslenir. (bademleri soyulması için sıcak suda bekletiniz)
  9. Hamur kaba yayılır.
  10. İç pilav doldurulup üzeri hamurla kapatılır.
  11. Fırında 185 derecede pişirilip servis tabağına zıt çevirilir.
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt