Siirt'in Gözdesi Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 65 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım yemek kaşığı sirke (hamuru daha kıtır bir hale getirir)
- 1 yumurta
- 150 gram pirinç
- 200 ml tavuk suyu
- 100 gram tavuk göğüs eti
- 30 gram tereyağ
- 15 badem
- Kuş üzümü
- Dolmalık fıstık
- Tarçın
- Karabiber
- Yenibahar
- Limon suyu
- Tercih edilen ölçüde tuz
Siirt'in Gözdesi Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinç tuzlu ve bir kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletilir.
- Tavuk soğuk su ilavesiyle aromatiklerle haşlanır.
- Kuş üzümü ılık suyla ıslatılır.
- Fıstık tereyağda kızartılır, pirinçler ek edilip hafif canlı bir iç pilav yapılır.
- Piştikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenir.
- Ortada havalandırılarak soğutulur.
- Hamuru için bütün gereçleri yoğurup merdaneyle açınız.
- Pilav kabı güzelce tereyağlanıp bademlerle süslenir. (bademleri soyulması için sıcak suda bekletiniz)
- Hamur kaba yayılır.
- İç pilav doldurulup üzeri hamurla kapatılır.
- Fırında 185 derecede pişirilip servis tabağına zıt çevirilir.