
Şık Sunum Fırında Kıymalı Rigatoni Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket rigatoni makarna
- 1-2 tane rendelenmiş soğan
- 250-300 gram kıyma
- 2-3 rendelenmiş domates
- Salça
- 3-4 kaşık un
- 1 kaşık margarin
- 3-4 bardak süt
- Tuz karabiber
Şık Sunum Fırında Kıymalı Rigatoni Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarnayı haşlamadım olduğu üzere kullandım. Pişirme mühletini rast gele yazdım. Ben müddet tutmadım. Denetimi pişirin lütfen. Materyal ölçülerini elinizdeki gerece nazaran göz kararı değiştirebilirsiniz.
- Soğanı yağda birazcık kavurup kıyma ekledim. Güzelce kavrulunca salça ve domates ek ettim.
- Tuz karabiber ekleyip su koydum. Sulu bi harç olması gerekiyor.
- Makarnayı çiğ kullandığımız için bu sulu harçla birlikte pişip yumuşayacak.
- Kaynayınca altını kapattım.
- Makarnaları fırına girmeye uygun bir kaba dik dik dizdim.
- Üzerine kıymalı harcı yaydım.
- Yemek kaşığıyla makarnaların içine girecek biçimde döktüm ortada borcamı salladım ki rahatça içleri dolsun.
- Kabım küçük gelince ufak güveçlerede koydum.
- Porsiyonluk bu halde de yapabilirsiniz. Ferdî şık bir sunum olur.
- Beşamel sos için yağı eritip unu kavurdum süt ekleyip kaynattım.
- Beşamel sos da katı değil sıvı bi kıvamda olacak ki makarnanın pişmesine yardımcı olsun. Bunu da üzerine döküp kırmızı toz biber serptim. Kaşar da konabilir ben tercih etmedim. Fırında pişirdim.
- Borcam kullandığım için içini görebildim. Çok yüksek derecede pişirmedim.
- 170-180 üzere ayarladım fırını. Soğuk yada sıcak olması fark etmez ben soğuk fırına koydum. Piştiğini anlamak için çatalla baktım.