Sıkma Köfte (Malatya Usulü) Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 2,5 su bardağı yarma(unlu bulgur)
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 er çay kaşığı pulbiber ve karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet büyük domates
- 3 tane sivri biber
- 1 tane soğan
- Tuz, karabiber, pulbiber
Sıkma Köfte (Malatya Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yarma ve bulgurumuzu bir kaba alıp üzerini geçmeyecek formda sıcak su ekleyelim.
- Yarım saat üzeri kapalı bir biçimde bekliyor.
- Suyunu uygunca çektikten sonra yoğuralım.
- Ben yakışacağını düşünüp hamura bir tatlı kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı biber salçası, birer çay kaşığı pulbiber ve karabiber koydum.
- Hamur sert olursa sıcak su ekleyerek yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru misket büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Daha sonra kaynar tuzlu suya koyup en az 15 dakika kaynatalım.
- Köfteler piştiğinde sudan çıkaralım.
- Bir tavada soğan ve biberi yağda kızartalım.
- Kızardıktan sonra bir yemek kaşığı salça koyup salçayı kavuralım.
- Salça kavrulduktan sonra domatesi koyalım.
- Domates de içinde erdikten sonra köftelerimizi ekleyebiliriz.
Sıkma Köfte (Malatya Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı