Sıkma Köftesi (At Buzluğa Acil Durumlara) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase ince bulgur
- 1 kaseden 1 parmak eksik un
- Tuz
- Sıcak su
- Sıvıyağ
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber,pulbiber
Sıkma Köftesi (At Buzluğa Acil Durumlara) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 kase ince köftelik bulgura ,1 tatlı kaşığı tuzumuzu katalım.
- Sıcak su döküp biraz karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş unu ek edip cıvık ve çok katı olmayacak halde elimizi ıslata ıslata yoğurma sürecini tamamlayalım.(köftenin kıvamı çok değerli ele çok yapışmayan lakin bir o kadar sert olmayacak hamur olması çok haşlama sürecinde çok değerli ).
- Resimler de kıvamını ve halini göstermeye çalıştım.
- Aynı gün tüketecekseniz köfteyi kesinlikle sabah erken saatte yapıp üzerini streç yahut folyoyla kapatıp dolapta kurutmanız lazım.
- Kuruyan köfteleri kaynar suya atıp,kontrollü halde makarna haşlar üzere haşlayalım(hamur aslında kıvamında olduysa 10 dk. İçinde kusursuz bir kıvamda haşlanıyor.
- Kesinlikle dağılmamasına itina gösterelim,tel süzgeç yardımıyla süzerek çıkaralım.
- Sosu için;Geniş bir tavaya yağımızı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanlarımızı güzelce kavuralı.
- Ardından biberlerimizi kavurup,domates rendemizi ek edip kavurmaya devam edeli.
- Sonrasında salçamız için kavurmaya sürecimizi tamamladıktan sonra en son baharatlarımızı ve tuzumuzu katıp,köfteleri haşladığımız suyumuzdan 2 kepçe kadar su koyup sosumuzu kısık ateşte 5 dk kadar pişirelim.
- Pişen sosa haşladığımız köftelerimizi ekleyip birebir tencerede ocağın altını kapatıp sosu harmanlamak için karıştıralım.
Sıkma Köftesi (At Buzluğa Acil Durumlara) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı