Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sıkma (Mersin Yöresine Ait)

Sıkma (Mersin Yöresine Ait)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
sikma-mersin-yoresine-ait.jpg

Sıkma (Mersin Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 bardak köy unu (Ben göz kararı koydum)
  • 1 kase beyaz un
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için
  • Tereyağı
  • Basma köy peyniri

Sıkma (Mersin Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu uygun bir leğene alalım iki unu karıştıralım (Beyaz un koymamın sebebi köy unu bazen özsüz oluyor açılırken çok zorluyor)
  2. Üzerine toz maya ve tuzu ekleyelim onuda karıştırıp azar azar suyu ekleyip karıştıralım güzelce yoğuralım ben biraz yumuşak yoğuruyorum sert olunca açılması zor oluyor elimi unlayıp hamur parçalarını öyle alıyorum.
  3. Hamuru 10-15 dakika dinlendirelim mandalina dan biraz büyük parçalar aldım siz tavanıza göre ayarlaya bilirsiniz üzerine un ekleyip açıyoruz.
  4. Kızgın tavada ocağın büyük gözünde arkalı önlü pişiriyoruz.
  5. Sıcağıyla tereyağı sürüp peynir ekleyip ucunu katlayıp sarıyoruz siz içine patates başka iç harcıda koyabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun (Köy unu bulamayanlar tam buğday ununu beyaz unla karıştırıp yapabilir o şekildede çok güzel oluyor)
Sıkma (Mersin Yöresine Ait) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt