
Şıllık Tatlısı (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- sade yağ veya kuyruk yağı
- 1 su bardağı ceviz
- 2 bardak şeker
- 3 bardak su
- 1 yemek kaşığı sade yağ
Şıllık Tatlısı (Yöresel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle krep için; gerekli olan malzemeleri blender ile iyice eritin, katı ayran kıvamına gelince tamamdır.
- Cevizleri havanda çok küçük olmayacak şekilde dövün, veya robottan geçirin, fazla küçültmeyin.
- Tavayı alın, içine bir yemek kaşığı kadar sade yağ gezdirin veya parça şeklinde kuyruk yağını tavaya sürün ve ocağı yakın.
- Tava biraz ısınınca, krep karışımından bir kepçe alarak tavaya dökün ve önlü arkalı olacak şekilde pişirin. Her krep hamurunu dökmeden önce tavayı yağlayın.
- Ardından pişen krepleri hemen bez sofra içine koyup, üstünü kapatın ki kurumasın. Hamur karışımı bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Yaklaşık 6 veya 7 krep çıkacak.
- Şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın 5-6 dakika kaynayınca kapatın hazırda bırakın.
- Krepleri yuvarlak borcama veya kadayıf tepsisine üst üste 3 kat serin. Ceviz içini serpiştirin ve geri kalan krepleride ayni şekilde üst üste dizin.
- Kare kare dilimleyin ve sıcak şerbetin tamamını üzerine dökün kalan ceviz içi ile üzerini süsleyin ve misafirlerinize ikram edin. Afiyetler olsun.