Şıllıki (Yöresel İsmi) Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 1 litre su
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı su
- 3.5 su bardağı tozşeker
Şıllıki (Yöresel İsmi) Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Hamuru kek hamurundan bir tık cıvık olacak biçimde evvel yumurtayı çırpalım.
- Daha sonra sıvıyağ un ekleyelim tekrar çırpalım.
- En son suyunu azar azar ek edelim kıvamını belirttiğim üzere kek hamurundan bir tık cıvık olana dek su ekleme sürecini yapalım.
- Bu süreci çırpıcı ile yapıyoruz ki un topaklanmasın.
- İstediğimiz kıvamı elde edince krep tavasında ya da teflon yahut granit tavaya 1 kepçe dökelim süratlice tavanın her tarafına hamuru yayalım ve pişmesini bekleyelim.
- Ön tarafı pisince spatula ile denetim edelim tavaya yapışmayıp ayrılıyorsa çabucak art tarafını çevirip bu kere art tarafı pişirelim.
- Bütün krepleri bu süreç ile pişirdikten sonra derince bir sunum kabına alalım üst üste koyalım.
- Birinci krep biraz geç pişer öbür krepler daha erken pişer bu da tavanın ısısından kaynaklanır.
- Bir yandan da şerbeti için şu ve şekeri kaynatalım kaynamaya başlayınca 10 dk kadar kaynatıp şerbetimizi hazırlayalım.
- Krepler biraz ılık olunca dilim dilim keselim ve birinci sıcaklığı çıkan şerbetten kepçe ile azar azar dökelim. Dilerseniz ceviz ile süsleyebilirsiniz.