
Simit Bohça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 süt bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 75 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 1 paket maya
- Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamda olacak ele yapışmayacak)
- Dilimlenmiş kaşar
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağından az su
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
Simit Bohça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin kabın içerisine ılık sütü, ılık suyu, mayayı sıvı yağını ekleyelim, karıştıralım.
- Ardından tavada margarini eritelim ve margarini yumurtayı tuzuda ekleyip, iyice karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyip yoğuralım, 1 saat mayalandıralım. Mayalanırken susamı tavada kavuralım, pekmezi suyla açalım kaşarlarıda dilimleyelim.
- Mayalan hamuru mandalina büyüklüğünde koparıyoruz yuvarlıyoruz, ortasını açıyoruz kaşarı ekliyoruz ve tekrar yuvarlıyoruz.
- Ardından pekmeze sonra susama batırıyoruz yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- 180 derecedeki fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz ve servis ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????