Simit (Çıtır Çıtır Enfes) Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı pekmez
- 2-3 yemek kaşığı su
- 1 su bardağı kadar kavrulmuş susam
Simit (Çıtır Çıtır Enfes) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir kabın içine maya, ılık su, ılık süt ve şeker ilave edilip 10 dk mayalandıralım.
- Daha sonra sırasıyla öteki materyalleri ekleyerek güzelce yoğuralım.
- 45 dk ile 1 saat ortası mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanmış olan hamurları küçük bezelere ayıralım.
- Elimizde her bir bezeye rulo hali vererek birbirine dolayarak yuvarlak bir simit formu verelim.
- Evvel pekmezli karışıma ve daha sonra susama bulayarak fırın tepsisine dizelim.
- Evvelden ısıtılmış180 derecede 25-30 dk pişirelim.Afiyet olsun