Simit Dışı Çıtır İçi Yumuşak Ev Simidi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Kavrulmuş 1 su bardağı susam
- 1 çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
Simit Dışı Çıtır İçi Yumuşak Ev Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için verilen malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. 40 dakika mayalandırılır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirilir.
- Görselde paylaştığım gibi şekil verilir. Yarım çay bardağı su 1cay bardağı pekmezle karıştırılır.
- Simit şekli verdiğimiz hamurumuzu önce pekmeze ardından susama bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir deneyenlere afiyet olsun ????