Simit İmgesinde Lezzetli Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt 200 ml (eli yakmayacak ısıda
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket 10gr kabartma tozu
- 3 su bardağı un (340 gr kadar) denetimli dökün lütfen
- Kızartmak için sıvı yağ
- 8 yemek kaşığı susam
- 3-4 yemek kaşığı süt
Simit İmgesinde Lezzetli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba mutfağımı beğenilen geldiniz bugün sizlere simit imajında çok lezzetli pişi tanımı hazırladım umarım sizde nerede denediğinizde çok beğenirsiniz.
- Karıştırma kabına sütü ve tuzu ekleyip tuz eriyinceye kadar karıştıralım öncelikle 2 su bardağı unu ve kabartma tozunu ek edelim ve karıştıralım geriye kalan bir bardak unu da yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım hamuru 3-4 dakika şöyle elimizle eze eze güzelce yoğuralım.
- Daha sonra 9 eşit kesime bölelim ve her bir parçayı elimizde yuvarlayıp beze haline getirelim tezgahın üzerini çok az unlayıp üzerine 1 adet bezeyi alalım ve merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açalım.
- Ortasını çay bardağına ağız kısmı ile bastırıp açalım içerisinden çıkan parçayı da sonradan kızartacağız.
- Geriye kalan bütün hamuru bu halde hazırlayalım biçim verme süreci bittikten sonra 1 adet hamuru alalım evvel süte sonra susama bulayalım.
- Ardından kızdırılmış çokça sıvı yağa bırakalım orta ateşte altı kızarıp kabarıncaya kadar bekleyelim.
- Altı kızardıktan sonra öteki yüzüne çevirelim ve her iki yüzünü kızartalım buradaki en değerli nokta yağın ısısı orta ateşte kızartmaya dikkat edin yüksek ateşte kızartırsanız çarçabuk kızarayacaktır ve kabarma olmayacaktır buna dikkat edin.
- Tüm hamuru kızarttıktan sonra sıcak sıcak tüketin afiyet olsun hoşça kalın kendinize yeterli bakın ????????.