Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Simit kebabı nedir ve evde simit kebabı nasıl yapılır? En kolay simit kebabın tarifi

Simit kebabı nedir ve evde simit kebabı nasıl yapılır? En kolay simit kebabın tarifi
0
46

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
enfes_simit_kebabi_nasil_yapilir_1558165153_8375.jpg

Gazinantep ve Hakkari mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan simit kebabı yörelere göre oruk kebabı olarak da bilinen bir kebap türüdür. Muhteşem tadı ve doyurucu lezzetiyle herkesin çok seveceği simit kebabının tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Gaziantep mutfağının müthiş lezzetlerinden biri olan simit kebabı, lezzetini içerisinde sarımsaktan alıyor. Aslında harlanmış kömür ateşinde misler gibi pişen simit kebabını evde de yapabilirsiniz. Misafirlerinize kalabalık sofralar kurmak isteyenlerin tercih edebileceği simit kebabını evinizdeki fırında da pişirebilirsiniz. Simit kebabının bir diğer özelliği de şişte şekillendirilmesi ama şişin üzerinde pişirilmemesi. Bu kadar anlatımdan sonra mutlaka bu kebabı denemelisiniz.

SİMİT KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gr dana - kuzu karışık yağlı kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
Tuz
karabiber
pul biber

LyQX3_1558165171_4331.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle bulguru bir kaba alıp ılık su ile kısır gibi ıslatarak başlayın. 

Bulgur şişerken kuru soğan ve sarımsakları rendeleyin. 

Yaklaşık 15 dakika sonra bulguru yoğurma kabına alıp içerisine kuru soğan sarımsak tuz karabiber pul biber ekleyip güzelce yoğurun.

Tüm malzemeler birbiriyle özleştiğinde bir mangal şişini alıp parça parça etten alarak şekil verin.

Etleri şişten ayırarak fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirdikten sonra yanında közlenmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Gazinantep ve Hakkari mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan simit kebabı yörelere göre oruk kebabı olarak da bilinen bir kebap türüdür. Muhteşem tadı ve doyurucu lezzetiyle herkesin çok seveceği simit kebabının tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. Gaziantep mutfağının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Gazinantep ve Hakkari mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan simit kebabı yörelere göre oruk kebabı olarak da bilinen bir kebap türüdür. Muhteşem tadı ve doyurucu lezzetiyle herkesin çok seveceği simit kebabının tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. Gaziantep mutfağının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Simit (Oruk) Kebabı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı köftelik bulgur (Simit)1250 gram yağsız et350 gram iç yağı2 tane kapya biber2 tane orta uzunluk soğan1 baş sarımsak1 çay bardağı kuru nane3 yemek kaşığı pul biber1 yemek kaşığı tuz Simit (Oruk) Kebabı Tanımı Yapılışı Bir kabın içine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Hatay bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan tepsi kebabı, görünümü ve lezzeti ile dikkat çekiyor. Diğer bir adı ile sini kebabı olarak bilinen tepsi kebabı, kolay yapımı ve muhteşem tadı ile de sofları taçlandırmaktadır. Bu nokta da tepsi kebabı nasıl yapılır? Sualinin cevabı evde ilk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Etli yemeklerin baş tacı olan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tas kebabının en kusursuz tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Üretimi çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının konutta yapabileceğiniz tanımı yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta metodu tas kebabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,471Konular
981,205Mesajlar
29,544Kullanıcılar
Aal01Son üye
Üst Alt