Simit Kurabiye ( Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan ) Tarifi İcin Malzemeler
*250 gr margarin
*2 yumurta sarısı
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı sirke
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 cay kaşığı tuz
*Yaklaşık 4,5 su bardağı un
Uzeri icin;
*Yumurta akı
*Susam
Simit Kurabiye ( Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan ) Tarifi Yapılışı
1
*Yumuşamış margarin şeker, tuz, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke iyice elle karıştırılır
*Daha sonra kabartma tozu ve un eklenir, unu kontrollu ekleyin zira hamura şekil vermek zor olabilir Benim 4 bucuk aldı unun markasına gore değişebilir olcusu
*Elimizle ceviz buyukluğunde beze yapıp ortasından parmağımızla deliyoruz
*Yumurta akına batırıp susama buluyoruz, 170 derecelik ısıtılmış fırında pişiriyoruz Dipleri pembeleşince kurabiyemiz olmuş demektir
kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye
Afiyet olsun
*250 gr margarin
*2 yumurta sarısı
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı sirke
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 cay kaşığı tuz
*Yaklaşık 4,5 su bardağı un
Uzeri icin;
*Yumurta akı
*Susam
Simit Kurabiye ( Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan ) Tarifi Yapılışı
1
*Yumuşamış margarin şeker, tuz, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke iyice elle karıştırılır
*Daha sonra kabartma tozu ve un eklenir, unu kontrollu ekleyin zira hamura şekil vermek zor olabilir Benim 4 bucuk aldı unun markasına gore değişebilir olcusu
*Elimizle ceviz buyukluğunde beze yapıp ortasından parmağımızla deliyoruz
*Yumurta akına batırıp susama buluyoruz, 170 derecelik ısıtılmış fırında pişiriyoruz Dipleri pembeleşince kurabiyemiz olmuş demektir
kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye
Afiyet olsun