Simit Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı silme şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
125 ml çay bardağı!
Simit Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tereyağını yoğurma kabına alıp spatula yardımıyla yumuşatıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ, yumurta, süt, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyerek spatula yardımıyla yeterlice karıştırıyoruz. - Denetimli bir halde unu da ekleyerek uygunca yoğurup yumuşak bir hamur kıvamına getiriyoruz.
- Hamurumuzu ince bir biçimde açıp kalıp yardımıyla küçük yuvarlak biçimler çıkarıyoruz.
- Başka bir kapta pekmez ve suyu düzgünce karıştırarak çıkardığımız biçimleri evvel bu karışıma daha sonra kavrulmuş susama bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiyoruz.
Afiyet olsun!!!.