Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Simit Poğaça Tarifi (Fırından Çıkarmamla Bitmesi Bir Oldu)

Simit Poğaça Tarifi (Fırından Çıkarmamla Bitmesi Bir Oldu)
0
40

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
firindan-cikarmamla-bitmesi-bir-oldu-simit-pogaca-tarifi-1.jpg

Simit Poğaça Tanımı (Fırından Çıkarmamla Bitmesi Bir Oldu) İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı toz maya ( yada yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı üstü için)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (siz denetimli ekleyin lütfen)
İç gereci: (isteğe bağlı)
  • 100 gr lor peyniri
  • 100 gr sucuk
Üstüne :
  • 1 kase susam
  • 1 adet yumurta beyazı
Su bardağı ölçüsü-250 ml


Simit Poğaça Tanımı (Fırından Çıkarmamla Bitmesi Bir Oldu) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru hazırlayacağınız uygun bir kaba evvel maya, şekeri, sütü,suyu ekleyip düzgünce karıştırın.
  2. İçine 1 su bardağı un ek edip karıştırın ,homojen bir karışım elde edin.
  3. Üzerini bir mutfak örtüsü ile kapatıp 15 dakika kadar ön mayalama yapın.
  4. Mayalama oluşunca sıvı yağı ve yumurta sarısı mı ekleyin. Denetimli olarak unu ek ederek ele yapışmaya hamur elde edin.
  5. Hamuru yarım saat mayalandırın.
  6. Mayalanan hamurun evvel havasını alın ve 8 eşit bezeye bölün.
  7. Her bir bezenin içine sucuk ve peynir ekleyip kapatın.
  8. Bezeleri evvel yumurta beyazına sonra da susama batırıp tepsiye dizin.
  9. Daha evvelce ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Pişen poğaçaları istediğiniz vakit servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Simit Poğaça Tanımı (Fırından Çıkarmamla Bitmesi Bir Oldu) Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt