Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 200 ml süt(ılık)
- 200 ml maden suyu
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 200 gr kaşar peyniri
- Yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta maya süt ile eritilir.5 dk bekletilir.
- Sıvı yağ,maden suyu,tuz,şeker ve azar azar un eklenerek 10 dk yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri örtülür. 45 dk dinlendirilir.
- Hamurdan yumurtaya kadar kesimler alınarak el yada merdane ile tepsiye dizilir.
- Tepside 20 dk daha mayalanır.
- Yumurta sarısı sürülür susama batırılır.
- Üzerine çizim atılır ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir.Afiyet olsun????