Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
- 1 adet yaş maya
- Aldığı kadar un
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç, bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz.
- Güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp beze yapıyoruz.
- Üzerlerine bir çay kaşığı tereyağ koyup elimizle açıyoruz.
- Açmış olduğumuz hamuru bir parmak aralıklarla çapraz şeritler halinde kesiyoruz.
- Rulo biçiminde katlayıp uç kısımlarını birleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çokça susam serpiyoruz 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 190 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
- fırından çıkardıktan sonra kurumaması için üzerini nemli bir bezle kapatıyoruz.
Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı