Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Simit Tadında Pamuk Açma

Simit Tadında Pamuk Açma
0
216

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 1 adet yaş maya
  • Aldığı kadar un
Hamuru açmak için
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ

Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un hariç, bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz.
  2. Güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp beze yapıyoruz.
  6. Üzerlerine bir çay kaşığı tereyağ koyup elimizle açıyoruz.
  7. Açmış olduğumuz hamuru bir parmak aralıklarla çapraz şeritler halinde kesiyoruz.
  8. Rulo biçiminde katlayıp uç kısımlarını birleştiriyoruz.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp çokça susam serpiyoruz 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 190 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
  10. fırından çıkardıktan sonra kurumaması için üzerini nemli bir bezle kapatıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Simit Tadında Çıtır Çıtır Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt1/4 (çeyrek) su bardağı ılık su1 yemek kaşığı şeker1/2 (yarım) paket instant (Veya aktif) maya60 gram tereyağ (Eritilecek)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet yumurta (oda sıcaklığında)1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Yumuşacık Tel Tel Ayrılan Pamuk Açma Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı süt (el yakmayacak sıcaklıkta olacak)1 paket kuru maya4 yemek kaşığı toz şeker2 tatlı kaşığı tuz2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)1 su bardağı sıvı yağ7-8su bardağı kadar un (hamur hafif ele yapışacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Açma Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 tane yaş maya2 yumurta (sarısı üzerine)2 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 kilodan 1 su bardağı az un (Kontrollü ekleyelim yumuşak ele yapışan hamur olacak)Açmak için 150gr tereyağ Açma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Mayalı Poğaça/Açma/Simit Tanımı İçin Malzemeler Mayalama için 2 su bardağı ılık su2 su bardağı ılık süt1 paket kuru maya2 yemek kaşığı toz şeker Hamuru için 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ1,5-2 tatlı kaşığı tuz1 adet yumurta akıUn Üzeri için 2 yumurta sarısı ya da 1 yumurta sarısıBir ölçü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Simit Poğaça (Simit Tadında) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta2 yemek kaşığı tereyağı1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker4 su bardağı un1 paket instant maya Üzerine; Hafif kavrulmuş susamSu + 1 tatlı kaşığı pekmez İçine; Kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,496Konular
982,249Mesajlar
30,154Kullanıcılar
fvhsfbSon üye
Üst Alt