Simit Tadında Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı süt Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 4 adet küp şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı su
- Yeşil biber, sucuk, domates, kaşar rendesi (malzemeleri küçük küçük doğrayalım)
- 2 su bardağı kavrulmuş susam
Simit Tadında Pizza Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ılık suyumuzu ve sütümüzü yoğurma kabımıza alalım. İçerisine mayayı da ekleyip eritelim.
- Daha sonra sıvı yağ küp şeker ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra denetimli bir formda un ekleyerek ele yapışmayan lakin katı olmayan bir hamur elde edelim. Yaklaşık 8 bardak kadar un alıyor.
- Hamurun mayalanması için 1 saat sıcak bir ortamda bekletelim.
- Hamur mayalanırken susamımızı hazırlayım. Boş tavaya 2 su bardağı susam koyalım ve durmadan karıştırarak kavuralım. Daha sonra pekmezi suda açalım.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp tepsiye dizelim ve fırın mayası yapalım.
- 15-20 dakika mayalansa yetecektir. Mayalanan bezeleri alıp evvel pekmezli suya akabinde susama bulayalım ve tepsiye dizelim.
- Tepsiye dizdiğimiz bezeleri çay bardağının tabanı ile fotoğraftaki üzere oyuklar açalım. Oyuklara iç harcımızdan doldurup tepsiye dizelim.
- 180 derece 20 dakika pişirelim.Afiyet olsun. ????.