Simit Tadında Susamlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
22 – 25 adet için
Hamur için:
- 120 gram ılık su (1 çay bardağı)
- 1 paket ınstant maya (toz)
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 120 gram ılık süt (1 çay bardağı)
- 80 gram ayçiçek yağı (1/2 (yarım) çay bardağı)
- 100 gram yoğurt (1 çay bardağında 1 parmak eksik)
- 520 gram un (3 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram kaşar peyniri yahut beyaz peynir
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 su bardağı susam
Simit Tadında Susamlı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel su, süt, şeker ve maya kap içerisinde kaşıkla karıştırılır ve akabinde sıvı yağ, yoğurt, un, tuz eklenip yoğururlur. ( ele yapışmayacak kıvamda olacak) hamurumuz 1 saat oda sıcaklığında hava almayacak biçimde üzeri örtülü dinlendirilir.
- Akabinde hamurumuzu cevizden biraz büyük bezeler haline getirip, hamurları elimizle açıp iç harcını ekliyoruz ve yuvarlak biçimde kapatıp evvel pekmez ve su karışımına, sonra da susama büsbütün bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Poğaçaların tamamını tepsiye dizdikten sonra da 15 dk dinlendiriyoruz ve sonra üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz ve 180 derecelik fırında üzerleri güzelce kızarana dek pişiriyoruz.
- Not:Hamur ele yapışmayacak kıvamda olacak, kendi ununuzun çeşidine nazaran un ölçüsünü azaltabilir yahut arttırabilirsiniz.
- Üzeri için su ve pekmezi bir kasede karıştırıp, evvel pekmeze akabinde susama batırıp tepsiye diziyoruz ( poğaçaların her tarafını kaplayacağız).
- Tepsiye yerleştirdikten sonra 15 dk dinlendiriyoruz ve akabinde bıçak ile üzerlerine çok derin olmayacak biçimde kesikler atıyoruz.
- 180 derecede kendi fırın ayarınıza nazaran üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun.