![simit-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/31/simit-tarifi.jpg)
Simit Tanımı İçin Gereçler
- 9 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı su
- Susam
Simit Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak dış kısmı için gerekli olan sosumuzu hazırlayalım. Şekeri tencereye alalım.
- Karamel yapar üzere rengi kahverengiye dönünce suyu ekleyelim.
- Katılaşan şekerler eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için tüm materyalleri yoğurma kabına alıp, sıkı bir hamur yoğuralım.
- Yarım saat dinlendirelim.
- Mandalinadan biraz küçük bezeler yapıp 10 dakika daha dinlendirelim.
- Bezelerin hepsini rulo formunda inceltelim.
- Bir adedini alıp ortadan katlayıp simit formu verelim.
- Hepsine tıpkı süreci yapıp birinci olarak şekerle hazırladığımız sosa, daha sonrada susama batıralım.
- Tepsiye dizip evvelce ısıtılmış fırında alt-üst ayarda pişirelim.
- 100 derecede 10 dakika, daha sonra 200 derecede pişirelim. #simit ‘lerimiz hazır. Afiyet olsun ????.