Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5- 5 ,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı kadar kavrulmuş susam
Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu ılıtın.
- Karıştırma kabına maya ve şekeri alın.
- Üzerine ılık suyu ilave edin ve 5 dakika bekleyin.
- Sıvı yağ ve tuz ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz büyük parçalar koparıp beze yapın.
- Bezeleri hafif unladığınız tezgahta elinizle şerit halinde uzatın. 2 şeritin baş kısımlarını birleştirin ve birbirlerinin etrafında dönderip burgu şeklini verin.
- Son kısımları da birleştirin. İki ucunu bir araya getirip daire şekli elde etmiş olun.
- Geniş ve biraz derin bir kasede pekmez ve suyu karıştırın.
- Yine geniş bir kaba kavrulmuş susam koyun.
- Hazırladığımız simit hamurlarını önce pekmezli suya sonra susama güzelce bulayın. Susama bularken hafif esnetip genişletin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
- Fırını alt üst ayarda 230 derecede (önceden çok iyi ısınmış olması gerekiyor) pişirin.Harika çıtır simitlerimiz hazır ????.