Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Simit Ve Açma Tarifi (Tek Hamurla)

Simit Ve Açma Tarifi (Tek Hamurla)
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
simit-ve-acma-tarifi-tek-hamurla.jpg

Simit Ve Açma Tanımı (Tek Hamurla) İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı su (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • Yarım paket toz maya (5 gr)
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pekmez (yarım su bardağı ile açılmış)
  • 1 paket susam
  • Aldığı kadar un (2, 5 su bardağı kadar)

Simit Ve Açma Tanımı (Tek Hamurla) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ, toz şeker ve maya eklenir maya eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırılır, 5 dk dinlendirilir.
  2. Sıvı karışıma tuz eklenir, sonrasında denetimli biçimde un eklenerek yoğrulur hamur kıvam alınca son olarak tereyağı eklenir 3 dk daha yoğrulur.
  3. Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvama gelince mayalanması için bekletiyoruz, ben yarım saat beklettim kızım ivedi ettirdi, 50 dk mayalanma müddeti verilirse daha düzgün olur.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, fotoğrafta eklediğim üzere şekillendirip evvel pekmeze, sonrasında susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  5. Öncede ısıtılmış 180 derece fırında yeterlice kızarana kadar pişirin, fırından alınca üzerine bez örtüp 5 dk bekletip afiyetle yiyebilirsiniz:).
Not; açma içinde birebir hamuru simite verdiğim hali verip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirip pişirin bu kadarcık.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt