![simit.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/10/simit.jpg)
Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 2 silme çay kaşığı kuru maya
- 1 kase küncü
- Yarım su bardağı pekmez
- Çeyrek bardak su
- 1 tatlı kaşığı un
Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık suyun içine mayayı koyup karıştırıp 15 dakika bekletiyoruz.
- Unu tezgahın üzerine yada geniş bir kaba alıp ortasını açın.
- Tuzu unun üzerine serperek dağıtıyoruz.
- Daha sonra aktifleşen maya ve su karışımını un havuzunun ortasına azar azar döküp içten dışa doğru hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Yaklaşık 10 ila 12 dakika yoğurma işlemi sürüyor.
- Hamuru yoğurduktan sonra 30 dakika dinlendirip mayaya gelmesini mayalanan hamuru çok az un serptiğimiz tezgaha alıp 12 eşit parçaya ayırıyoruz.
- Ve 12 beze elde ediyoruz.
- Bu 12 bezeden 6 simit elde edeceğiz.
- Bu 12 bezeden tezgahta uzun rulolar yani fitiller elde ediyoruz yaklaşık 2,5 karış uzunluğunda.
- Daha sonra iki fitilleri yanyana alıp ucunu birleştirip iki taraftan ters yönde yuvarlayıp uçları birleştirip simit şeklini veriyoruz.
- Pekmez,su ve 1 tatlı kaşığı unu geniş bir tabağa alıp karıştırıyoruz.
- Simitleri önce pekmezli karışıma buluyoruz sonra da küncüye.
- 230 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
- Fırının zeminine yarım çay bardağı su döküyoruz kapağı kapatmadan önce. ????afiyet olsun. ????????.