Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Simit

Simit
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
simittt.jpg

Simit Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 150 gram tereyağ (oda sıcaklığındaki tereyağ)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • Un ele yapışmayan bir hamur olucak 4 su bardağı ile başlayın muhtaçlığa nazaran devam edin
Dışı için
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı susam

Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dışı için şekeri eritelim su ile açalım. Soğumaya bırakalım.
  2. Un ve mayayı karıştırıp ortayı açalım.
  3. Süt ,yoğurt ,tereyağ ,toz şeker ilave edip yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olucak. Yaklaşık 40dk mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler yapalım daha sonra görsellere nazaran form verelim.
  5. En son olarak dışı için soğumaya bıraktığımız sıvıya biçim verdiğimiz hamuru batıralım.
  6. Sonrada susama batıralım ve tepsiye alalım.
  7. 180 derecede yaklaşık 25dk pişirelim????????????????.
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Simit Tanımı İçin Gereçler 9 su bardağı un3 su bardağı su1, 5 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı maya Dış kısmı için; 1 su bardağı şeker1, 5 su bardağı suSusam Simit Tanımı Yapılışı Birinci olarak dış kısmı için gerekli olan sosumuzu hazırlayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Pişi Simit Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı kuru maya1 çay kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz2.5 su bardağı un Üstü için; 2 yemek kaşığı sütYarım su bardağı susam Pişi Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle uygun bir kap alalım içerisine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Simit Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzUn Üzeri için; PekmezKavrulmuş susam Simit Tanımı Yapılışı Uygun bir kaba su ,şeker ve mayayı koyun karıştıralım. 5 dakika bekletin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Çıtır Simit Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz 3 tatlı kaşığı kuru maya Aldığı kadar un1 kesim tereyağ Pekmezli sos için; Yarım çay bardağı üzüm pekmeziYarım çay bardağı suİster kavrulmuş ister sade susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Bol Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 (s) bardağı su (Ilık)Yarım (s) bardağı sıvı yağ1 (t) kaşığı tuz4 (t) kaşığı şekerYarım paket yaş maya4 (s) bardağı un Yüzeyi için; 1,5 bardak suÇeyrek su bardağı pekmez (Üzüm dut vs) Bol Susamlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,496Konular
982,178Mesajlar
30,114Kullanıcılar
HRNSRHNNSon üye
Üst Alt