Simit Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 su bardağı süt
- 150 gram tereyağ (oda sıcaklığındaki tereyağ)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket instant maya
- Un ele yapışmayan bir hamur olucak 4 su bardağı ile başlayın muhtaçlığa nazaran devam edin
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı susam
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Dışı için şekeri eritelim su ile açalım. Soğumaya bırakalım.
- Un ve mayayı karıştırıp ortayı açalım.
- Süt ,yoğurt ,tereyağ ,toz şeker ilave edip yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olucak. Yaklaşık 40dk mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler yapalım daha sonra görsellere nazaran form verelim.
- En son olarak dışı için soğumaya bıraktığımız sıvıya biçim verdiğimiz hamuru batıralım.
- Sonrada susama batıralım ve tepsiye alalım.
- 180 derecede yaklaşık 25dk pişirelim????????????????.