Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı pekmez
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı un
- Susam
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, şeker, tuz ve mayayı bi kapta karıştıralım.
- Sıvı yağ, ve suyu ek edip düzgünce yoğuralım.
- Hamur hafif ele yapışmalı.
- Hamuru 1 saat dinlendirelim.
- Pekmezli suyu hazırlayalım.
- Pekmez, su ve unu derin bi kapta karıştıralım.
- Hamuru 10 eşit kesime bölelim, ince uzun bi form verelim, iki parçayı elimizde tutup birini oburunun etrafında çevirelim bu hali alması için.
- Ardından birleştirip pekmezli suya bandıralım, susama da bandıralım hepsine tek tek tıpkı süreci yapalım.
- Önce den ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirelim. (20 dakikadan fazla durdurmayalım fırında kaldıkça kuruyacaktır) afiyet olsun
.