
Simitte Omlet Tanımı İçin Materyaller
- 2 büyük uzunluk simit (tarifi mevcut)
- 7-8 dilim pastırma ( sucuk, sosis, salam da olur)
- 4-5 dilim kaşar peyniri
- 5 çorba kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
Simitte Omlet Tanımı Yapılışı
- Sayfada paylaşılan tarife nazaran ebatları büyükçe simit hazırlanır yada fırından temin edilir.
- Pastırma ince dilimlenir, tereyağlı tavada sotelenir.
- Pastırmalar tavadan alınır.
- Simitler ortadan ikiye bölünür ve tavadaki yağa bandırılır.
- Simidin alt tabanı tavaya alınır.
- Üzerine ince dilimlenmiş kaşar peyniri ve üstüne pastırma koyulur.
- Simit öteki kesimi ile kapatılır.
- Ortasına yumurta kırılır, tuz serpilir.
- Kapağı kapatılarak evvel ardı akabinde aykırı çevrilerek önü pişirilir.
???? İç gereç değişkenlik gösterebilir. İçine koyulan gereç tereyağında sotelenmeli ve simitler soteleme yağına bulanmalıdır.
????İstenirse daha küçük yada büyük uzunluk simit kullanılabilir.
Afiyetle
