Sındırgı Yöresel Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 5 yemek kaşığı tarhana
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 su bardağı su
- 1 diş sarımsak
Sındırgı Yöresel Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tenceremizin içerisine yağı ve salçayı ekliyoruz .
- Daha sonrasında suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Suyumuz kaynamaya başlayınca tarhana ekleyip topaklanmaması için daima karıştırıyoruz.
- Tuzumuzu ve şayet varsa kemik suyu ek ediyoruz.
- 15 dakika civarı piştikten sonra sarımsağı ekleyip 1 -2 dakika sonra ocaktan alıyoruz.
Tarhana çorbası doğal antibiyotiktir bilhassa bizim kışın vazgeçilmemizdir.